Najvažnija sporedna stvar

Zbog nekih drugih primarnih distrakcija kao što su inflacija, pad kupovne moći, ne tako daleki rat i nesigurna sutrašnjica, na neki smo način smetnuli s uma da nam je pred vratima najvažnija sporedna stvar na svijetu – Svjetsko prvenstvo u nogometu! Katar je domaćin prvenstva koje je po mnogočemu prvo u povijesti: prvi put na Bliskom istoku, prvi put u jesenskom terminu, odigrava se praktično u jednom gradu, konzumacija piva i drugih alkoholnih pića bit će pod paskom strogih zakona zemlje domaćina, a i kod nas doma će biti drugačije pa će u većoj mjeri izostati gledanje utakmica na otvorenom. Ipak, prvenstvo se odigrava u predblagdanskoj atmosferi pa će taj spoj sporta i adventa dati jedan sasvim novi “štimung” gledanju utakmica.

Osim nogometa, u ovom smo broju analizirali kako su “odigrale” kategorije toplih napitaka te mješavina i dodataka za kolače, a između njih uklopili smo i pregled trendova u asortimanskom području premium proizvoda. Trend premiumizacije prisutan je i u sektoru trgovačkih centara koji osuvremenjuju svoju ponudu te se broj i kvaliteta “shopping” kvadrata iz godine u godinu povećava na radost domaćih građana, ali i turista.

Kako bi svjetskom tržištu ponudili ono najbolje što imaju nekolicina naših uspješnih izlagača predstavila je svoje proizvode na velikom sajmu prehrambenih proizvoda, SIAL u Parizu. Donosimo i tri intervjua s vlasnicima poduzeća, menadžerima i kreativnim dizajnerima koji svaki na svoj način kreiraju trendove na tržištu i pokazuju kako se treba raditi ako se vodi najboljim poslovnim praksama.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!