Juhe – Rast ukupne vrijednosne prodaje

U posljednjih godinu dana, zaključno s prosincem 2022. godine, kategorija juha zabilježila je rast ukupne vrijednosne prodaje.

Juhe obuhvaćaju sve juhe u prahu koje se pripremaju u kombinaciji s vodom i zahtijevaju kuhanje te instant juhe u prahu za čiju je pripremu potrebna vruća / vrela voda i mogu se odmah konzumirati. Također, u kategoriju juha uključene su gotove juhe koje je dovoljno podgrijati prije konzumiranja.

U posljednjih godinu dana, zaključno s prosincem 2022. godine, kategorija juha zabilježila je rast ukupne vrijednosne prodaje. Promatrano po segmentima, važno je naglasiti kako su u promatranom godišnjem periodu i segment bistrih juha i segment krem juha zabilježili rast vrijednosne prodaje u odnosu na isti period prošle godine. Čak 69% ukupne vrijednosne prodaje kategorije juha ostvaruje se kroz moderne formate, dok se kroz tradicionalne formate prodaje preostalih 31%.

U posljednjih godinu dana, zaključno s prosincem 2022. godine, promatrajući vrijednosno, vodeća tri proizvođača zastupala su 95% vrijednosne prodaje juha. Abecednim redoslijedom oni su: Nestle, Podravka i Unilever.

Prethodni članakPočelo drugo izdanje programa Raise the Bar Youth
Sljedeći članakPevex ulaže 13,5 milijuna eura u novi logističko-distributivni centar