Godine 1783. švicarski urar i znanstvenik Johann Schweppe pokrenuo je revoluciju. Prvi je uspio u nečemu što je do tada bilo nezamislivo – implementirao je mjehuriće u bocu. Ostaje pitanje je li u tom trenutku bio svjestan kakvu je uslugu napravio čovječanstvu, ali njegovo otkriće svakako je zaslužno što danas postoji bezbroj vrsta gaziranih pića.

Schweppe – tonica, prvu inačicu Schweppesa, pića koje posljednjih 235 godina zahtijeva karakter, pamtimo kao revolucionarni gazirani sok i savršeni dodatak alkoholnim pićima. Osim što se o toj magičnoj alkemiji okusa počelo pričati odmah nakon njenog otkrića, ne iznenađuje da se Schweppes posluživao na večerama pripadnika viših društvenih slojeva kao iznimno cijenjen, nov i atraktivan okus. Danas Schweppes predstavlja luksuz reskih okusa u kojima svakodnevno možemo uživati gotovo u svakom dijelu svijeta jer je Schweppes zbog svojeg karaktera i bogatstva okusa sastavni dio ponude najboljih svjetskih barova.

Žuta boja kao jedna od prvih asocijacija na ovaj popularni brend, svojom se prepoznatljivošću u međuvremenu usadila u svijest potrošača. No bez obzira na titulu najpopularnijeg tonic – mixera na svijetu, tradiciju miksologije Schweppes sa sustavnim razvojem nastavlja i danas. Svaka nova generacija potrošača ima svoje navike i rituale pa tako i nezaustavljivo raste potražnja za novim okusima i mogućnostima spajanja alkoholnih pića s tonicom.

U Hrvatskoj su lansirani novi Schweppes okusi, a postojeći su proizvodi obogaćeni novom ambalažom. I novi vizualni identitet, ali i novi okusi zapravo su svojevrsni hommage višestoljetnoj tradiciji koja njeguje karakter te nasljedstvu koje Schweppes donosi onima koji u njemu znaju uživati.

Među novim se okusima na hrvatskom tržištu ističe Schweppes Spritz asortiman koji dolazi u dva sjajna okusa inspirirana klasičnim “aperitivo” pićima. Osim primamljivih boja, ono najbolje kod njih je upravo osvježavajuć okus. Tako Schweppes Spritz Aperitivo nudi osvježavajuće slatku i istovremeno gorku aromu, s notama rabarbare te herbalnih aroma, dok Schweppes Spritz Jazzy Ginger sadrži prirodan ekstrakt đumbira koji nudi ukusnu i osvježavajuću alternativu pivu ili vinu.

Novi Schweppes Premium Infused tonici, pak, donose sasvim novo iskustvo premium mixera obogaćenih delikatnim okusima kako bi pružili novo iskustvo konzumacije koktela. Slatka i osvježavajuća nota Schweppes Aromatic Taste tonica istovremeno nudi slatko-kiselu notu koja budi nepce svakoga gosta, dok suptilna nota citrusa i začina definiraju miris Schweppes Citrus Taste tonica koji prati sjajna kombinacija balansa između gorčine i slatkoće.

K tome, novi vizualni identitet Schweppesa kao jednog od najcjenjenijih brendova bezalkoholnih pića prati ključne karakteristike starog pakiranja koje su modernizirane novim logom te inovativnim “skittle” oblikom za nepovratne bočice od 200 ml. Riječ je, zapravo, o nizu detalja koji će ritual ispijanja omiljenog pića učiniti još boljim iskustvom.

Bez obzira radi li se o profesionalnom barmenu ili pojedincu koji se želi opustiti i uživati u vlastitom domu uz Schweppes, sada za svakoga postoji široka paleta proizvoda koji omogućava uživanje u iznimnim okusima. Uostalom, istraživanje okusa i mogućnosti upravo je ona motivacija zahvaljujući kojoj je Schweppes i nastao.