Kaufland Hrvatska početkom veljače ove godine uveo je petodnevni radni tjedan u sve svoje poslovnice u Hrvatskoj, čime je izjednačeno trajanje radnog tjedna u svim poslovnim područjima tvrtke.

kauflandUvođenje petodnevnog radnog tjedna rezultat je preraspodjele radnog vremena u poslovnicama s dosadašnjih šest na pet radnih dana, čime je zaposlenicima osiguran dodatan slobodni dan u tjednu. Ukupni fond radnih sati zaposlenika ostao je isti, ali im novo radno vrijeme osigurava više fleksibilnosti pri planiranju slobodnog vremena, vremena za obitelj i prijatelje te osobnih obaveza.

“Ovime uvodimo nove standarde u naše poslovanje: ne samo da želimo našim kupcima pružiti vrhunski doživljaj kupovine, već želimo i da naši zaposlenici doživljavaju Kaufland kao nadasve poželjno mjesto za rad. Uvjereni smo da su zadovoljni zaposlenici temelj svakog snažnog poduzeća i jamstvo razvoja u budućnosti. Stoga ulažemo napore u unapređenje uvjeta rada u našem poduzeću, u koje svakako spada i uvođenje petodnevnog radnog tjedna za naših 3.300 zaposlenika u svih 36 poslovnica širom Hrvatske.“ izjavio generalni direktor Kaufland Hrvatska Andreas Wendy.

Wendy je naglasio i koliko je uvođenje petodnevnog radnog tjedna važan korak naprijed u poboljšanju položaja radnika u sektoru trgovine: “Uzmemo li u obzir da je Kaufland Hrvatska jedan od malobrojnih poslodavaca u sektoru trgovine koji je svim svojim zaposlenicima omogućio petodnevni radni tjedan, moram istaknuti da sam izrazito zadovoljan što na ovaj način pomičemo granice i vjerujem, pozitivno utječemo na percepciju trgovine kao industrije. Trgovina je jedna od najmnogoljudnijih djelatnosti u Republici Hrvatskoj i naravno da je važno da ljudi koji rade u poslovnicama imaju više vremena za svoje obitelji i organiziranje slobodnog vremena”, zaključio je Wendy