Klaudija Šarkanj direktorica ljudskih resursa Gideon Brothersa

Dolazak Klaudije Šarkanj za Gideon Brothers znači novi korak u izgradnji kapaciteta za proširenje poslovanja nakon 32 milijuna USD vrijedne dokapitalizacije Serije A zaključene sredinom godine

Gideon Brothers, tvrtka za robotiku i softverska rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji, izvijestila je kako Klaudija Šarkanj preuzima novu poziciju direktorice ljudskih resursa.

Kao HR stručnjak s izuzetnim iskustvom u tehnološkom sektoru, Klaudija Šarkanj imat će ključnu ulogu u intenzivnom zapošljavanju nakon dokapitalizacije Serije A zaključene sredinom 2021. godine. Ovom je dokapitalizacijom Gideon Brothers prikupio ukupno 32 milijuna dolara ulaganja za financiranje ubrzanog razvoja i komercijalizacije autonomnih mobilnih robota temeljenih na umjetnoj inteligenciji i 3D robotskom vidu.

Klaudija Šarkanj u Gideon Brothers dolazi s pozicije People Operation Managera u vodnjanskom Infobipu, globalnoj komunikacijskoj kompaniji koja je 2020. postala prvi hrvatski jednorog. Odgovornosti Klaudije Šarkanj u Infobipu su uključivale upravljanje ljudskim resursima u području customer success vertikale na razini grupe te je bila na čelu tima zaduženog za sveobuhvatnu HR podršku poslovnim operacijama. Prije nego što se 2018. godine pridružila Infobipu, Klaudija je obavljala niz rukovodećih pozicija u Algebri.

“Izuzetno mi je drago što Klaudiji mogu zaželjeti dobrodošlicu u našu ekipu. Klaudija će nam pomoći da nastavimo graditi naš sjajni tim i pripremimo se za velike stvari koje nas očekuju. Siguran sam da ćemo puno naučiti jedni od drugih i dobro se zabaviti na tom putu”, kazao je Matija Kopić, glavni izvršni direktor i suosnivač tvrtke Gideon Brothers.

Gideon Brothers trenutno broji oko 100 zaposlenih, uključujući deset doktora znanosti, a planira se intenzivan nastavak zapošljavanja. Gideon Brothers trenutačno ima više od 30 otvorenih pozicija u SAD-u, Njemačkoj i Hrvatskoj. Tvrtka pritom širi sve svoje timove, uključujući razvoj, proizvodnju, prodaju, marketing i customer success tim.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakNova linija proizvoda Faks helizim i Ornel by Majushka
Sljedeći članakEkspresno preuzimanje narudžbi iz dm online shopa