Svečanosti su se vratile, a s njima i prilika za odabir neodoljivih odjevnih kombinacija kojima će točku na ‘I’ staviti elegantna torbica. Što je modernije – tradicionalni clutch toga koja se nosi u rukama ili manja torbica s kratkom ručkom? Zapravo i jedno i drugo što vam daje priliku za odabir modela koji smatrate funkcionalnijim i ugodnijim za nošenje.

Večernje torbe je pojam koji opisuje manju torbicu napravljenu od fine mekane kože koja je često i lakirana. Mogu biti klasično crne, ukrašene zlatnim ili srebrnim detaljem po samoj torbici ali i ručkama ili u kombinaciji trendy boja koje ste odabrale za svoj total look. Za razliku od dnevnih torbica ovi su modeli čvrstog oblika (najčešće izgledaju kao mali kovčezi) i u svojoj unutrašnjosti mogu sakriti ono najosnovnije – manji novčanik, nešto kozmetike, ključeve… Kad o torbicama za posebne prigode pričaju žene, najčešće su to modni trofeji na koje nije problem potrošiti i više novca od budžeta koji se inače odnosi na onaj namijenjen kupovini dnevne torbe. Isto tako lijepe večernje torbice dobra su podloga za poznate dizajnerske potpise.

Kako nositi ovaj model torbice?

Večernje torbice koje ćete ponijeti na elegantnu večeru, najčešće je pravokutnog oblika i možete je nositi na dva načina- u ruci držeći manju ručku i s dužom ručkom prebačenu preko ramena. Prvi stil je idealan nosite li retro haljine (poput diva iz modnih 50-tih i 60-tih) koje dobivaju na važnosti kad nabore krotite rukama u kojima je mala torbica. Drugi način je prikladan za suvremene kombinacije u kojima glavnu ulogu imaju traperice, seksi topić i sako kojima točku na ‘I’ stavljaju stilski usklađene štikle i torbica.

Clutch torbice, od samog su početka osvojile ženska srca, i u svakoj modnoj sezoni slijede trendove. Ovaj model torbice prikladno je nositi u ruci ili ispod pazuha smještajući je na liniju nadlaktice. Za razliku od stroge večernje torbice, clutch ne mora imati jasno definiranu formu – prikladno je sve od klasičnog pisma pa sve do finog mekanog ‘polukruga’ u čiju se unutrašnjost može sakriti mobitel, manji novčanik, nešto kozmetike, ruž za usne…

Kako nositi ovaj model torbice?

U posebnim prigodama, kao što je elegantna večera oblik clutch torbice ovisi o odjeći koju nosite. Ako ste klasičarka i ljubiteljica minimalističkog stila odijevanja uz usku crnu haljinu s naglašenim dekolteom primjerice odaberite clutch koji nalikuje malo većem novčaniku. Sve je minimalizirano u outfitu pa i detalji. Na večeru možete odjenuti i elegantnu dugu raskošnu suknju i bluzu s volanima u koju će upotpuniti trendy model clutch torbe za ljeto 2021.koji nalikuje polukrugu koji se otvara jednom kopčom. Za ljubiteljice seksi look-a i koje bi eleganciju naglasile koketirajući seksepilom (idealan outfit bi bile uske hlače i korzet) clutch bi trebao biti poput pisma netom prije podignutog u pošti.

Koja tri ključna savjeta trebate prilikom nošenja torbica u posebnim prigodama?

  • Pazite na ruke – neka budu njegovane, a nokti uredni
  • Uskladite stilski torbicu i cipele.
  • Treba li vam jedna dobra torbica za posebne prilike, neka bude u boji vašeg omiljenog metala – zlatna, srebrna ili bakrena.

    Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!