U Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma održano je startup natjecanje Zagreb Connect kojim je, zahvaljujući organizatoru Hrvatskoj mreži poslovnih anđela (CRANE) i sponzoru Chivas Regal, podijeljeno 130.000 kuna s ciljem poticanja mladih inovativnih poduzetnika, a time i gospodarstva u Hrvatskoj.

Nakon Chivasove kampanje Win the Right Way i ovogodišnjih radionica Blend of Success, Chivas Regal i ovim projektom skreće pozornost javnosti na inovativno poduzetništvo i prisutnost mladih stručnjaka koje vrijedi podupirati.

Konferencijom Zagreb Connect mladim poduzetnicima se osiguravaju sredstva za unaprjeđenje poslovanja te mogućnost predstavljanja poslovne ideje i iskustava u sklopu svjetske platforme za promicanje startupa. U ovom hvalevrijednom projektu Chivas Regal novčanim sredstvima sudjeluje u nagradnom fondu, a cijeli event odvio se pod medijskim pokroviteljstvom Nove TV.

Od prijavljenih 70 timova iz Hrvatske i inozemstva, 12 najboljih je osim prilike za predstavljanje pred javnošću imalo priliku i za dodatnu edukaciju.

U utorak je, ekskluzivno za natjecatelje, održana radionica na kojoj su, uz vrhunske mentore, natjecateljski timovi usavršavali svoje prezentacijske vještine i naučili kako predstaviti vlastite poslovne ideje pred investitorima.

Na dijelu konferencije otvorenom za javnost gdje se okupilo više od 500 zainteresiranih posjetitelja, startup timovi su predstavili prethodno stečeno znanje pred stručnim žirijem i okupljenim investitorima.

Uz predstavljanje perspektivnih startupa, na konferenciji se moglo poslušati i govore svjetski relevantnih govornika, nakon čega je uslijedilo proglašenje tri najbolja natjecateljska tima i uručenje nagrada.

Završetkom konferencije podijeljen je nagradni fond od 130.000 kuna, gdje je za prvu nagradu startup MakerBuino dobio 60.000 kuna, drugoplasirani tim Hubbig kući je ponio 40.000 kuna, a za startup Exedri koji je osvojio treće mjesto uručena je nagrada od 30.000 kuna.

Zahvaljujući Chivasu i ovakvim projektima koji okupljaju pojedince s interesom za poduzetništvo, stvara se mreža esencijalna za unaprjeđenje gospodarstva i razvoj hrvatskog startup ekosustava.