Kosovska tvornica čipsa i smokija Vipa preselit će u Crnu Goru, objavilo je crnogorsko Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, a prenosi portal indikator.ba. U Crnoj Gori je planirano pokretanje četiri proizvodna pogona – za proizvodnju smokija, za proizvodnju čipsa, za proizvodnju pirea te za proizvodnju smrznutog pomfrita, navodi se u priopćenju povodom posjete pogonu Vipa crnogorskog ministra Aleksandra Stijovića.

Pokretanjem proizvodnje čipsa i otvaranjem ostalih pogona kao i izgradnjom modernih skladišta za krumpir, proizvođačima u Crnoj Gori će, kako navode iz ministarstva, biti osiguran plasman na tržište, a proizvodi će imati dodatnu vrijednost što će utjecati i na poboljšanje nacionalne ekonomije.

“Imali smo priliku vidjeti pogon u radu koji će biti implementiran u Crnoj Gori, i koji sada radi s više od 200 zaposlenih te smo uvjereni da ima budućnost, da je samoodrživ i od velikog značaja za Crnu Goru. Očekujemo da ćemo trajno riješiti situaciju na tržištu krumpira u Crnoj Gori, ali i značajno unaprijediti situaciju u sektoru poljoprivrede”, rekao je ministar Stijović.

Realizacija projekta je, kako navode, već u tijeku i čitav niz koraka je već napravljen.

Investitor je kupio zemljište i u fazi je podizanja objekta. Za sirovinsku bazu za potrebe tvornice čipsa, pored postojećih, bit će potrebno zasaditi dodatne površine krumpira od oko 300 do 400 ha.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!