Svjetska platforma za dostavu više kategorija proizvoda Glovo objavila je “The Couriers Pledge” (Obećanje dostavljačima), dokument kojim se obvezuje unaprijediti prava i benefite dostavljača, bez obzira na način zaposlenja, odnosno njihov radni status.

“The Couriers Pledge” (Obećanje dostavljačima), dokument kreiran uz savjete projekta Fairwork, uspostavlja novi skup standarda s naglaskom na pravedniju zaradu po satu (vođenu podacima WageIndicatora o pravednim zaradama i životnim prihodima), poboljšanje osiguranja i pristupa obuci, održavanju i sigurnosti. Tvrtka prepoznaje važnost gig ekonomije koja predstavlja značajan izvor prihoda za dostavljače te im želi osigurati jednak pristup pravima i benefitima, neovisno o načinu na koji su poslovno povezani s platformom.

U početnoj fazi Glovo planira pokrenuti inicijativu na 40 posto svoje flote do kraja lipnja 2022. godine, počevši u Maroku i Gruziji. Tvrtka se obavezala provesti “The Couriers Pledge” (Obećanje dostavljačima) u svim zemljama u kojima posluje do kraja 2023. godine

Budućnost pravednijeg poslovanja
Kao dio svoje obveze da uspostavi pravedniji rad u budućnosti i omogući pristup većoj sigurnosti i zaštiti dostavljača, Glovo obećava:

  • Pravedniju zaradu – Potpuna transparentnost o zaradi prema satnici dostavljača, neovisno o načinu rada. ‘Loyalty bonus’ koji će bit odobren ili zamijenjen za slobodno vrijeme.
  • Unaprijeđeno pokriće osiguranja (360º sigurnost) – Pomoć kod različitih vrsta nesreća, odgovornosti prema trećim osobama i prijevozu robe, kao i naknade za bolovanje, rodiljni i očinski dopust te pristup dodatnim benefitima pod nazivom „Obiteljski trošak“.
  • Sigurnost i održavanje (360º Sigurnost) – Set za sigurnost na cesti koji uključuje kacige i reflektirajuće jakne bit će dostupan svim dostavljačima putem Glovo trgovine, kao i pristup lokacijama za održavanje i popravak bicikla.
  • Proaktivno upravljanje – Pravedan i pristupačan žalbeni postupak za sve dostavljače kojima je aplikacija onemogućena, potvrđen od strane neovisnog subjekta. Novi uspostavljeni kanali omogućuju dostavljačima da pridonesu odlukama koje utječu na njihovu suradnju s platformom te potiču otvoreni dijalog s dostavljačima i organizacijama.
  • Briga za zajednicu dostavljača – Omogućena edukacija o poduzetništvu, poslovnom upravljanju, informatičkim vještinama ili jezicima koji pomažu dostavljačima da razviju svoje profesionalne vještine i napreduju u karijeri. SOS gumb u aplikaciji implementiran je u slučaju izvanrednih okolnosti te kao dio antidiskriminacijske politike kako bi se spriječilo uznemiravanje dostavljača.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!