Krajem idućeg tjedna peti Weekend Media Festival u Rovinju

Peti Weekend Media Festival, najveći regionalni festival komunikacija, održat će se ove godine od 20. do 23. rujna u festivalskom prostoru stare Tvornice duhana u Rovinju.

Veći, provokativniji i uzbudljiviji, Weekend petu godinu zaredom okuplja domaće i regionalne medijske, marketinške i PR profesionalce.

I ove godine Weekend daje priliku najboljim studentima iz cijele regije da besplatno sudjeluju na Festivalu i iz prve ruke čuju najnovije trendove od domaćih stručnjaka i stranih predavača.

Festival i ove godine dovodi ugledne predavače iz regije i svijeta, a najviše se iščekuju predavanja dvojice mladih Amerikanaca.

Gabriel Dance, interaktivni urednik britanskog lista Guardian u New Yorku i zaljubljenik u digitalno novinarstvo, govorit će o stvaranju interaktivnih vijesti.

Budućnost vijesti i demokracije pokušat će procijeniti Conor White-Sullivan, direktor HuffPost Labsa i jedna od 30 najutjecajnijih osoba mlađih od 30 godina prema časopisu Forbes.

O profitabilnoj globalnoj industriji internetskih igrica govorit će Davor Hebel, partner u Fidelity Growth Partners Europe iz Velike Britanije, koji je uvjeren da dio kolača mogu dobiti i regionalni igrači iz jugoistočne Europe. Raspravljat će se i o inovacijama u medijima, novim i starim marketinškim konceptima, uvijek prisutnoj kriznoj komunikaciji, novim medijskim igračima i mnogim drugim temama.

Weekend Media Festival na svojim će panelima i ove godine ugostiti elitu komunikacijske industrije i businessa iz cijele regije. Novi format “Hard Talk” ugostit će Aleksandra Tijanića, Emila Tedeschija i Gorana Milića.

Novi format je i “Pogled preko plota” koji donosi pregled najvažnijih događanja u komunikacijskoj industriji u svim zemljama regije tijekom prošle godine te “Dvoboj” u kojem će se suprotstaviti ključni akteri hrvatske medijske scene.

Jedna u nizu novosti petog Weekenda je BalCannes, regionalna revija najboljih reklamnih agencija, organizirana u suradnji s Hrvatskim udruženjem agencija za tržišno komuniciranje (HURA).

U sklopu Weekenda održat će se i 13. konferencija za odnose s javnošću HUOJ-a, najvažniji godišnji skup djelatnika za odnose s javnošću iz privatnog, javnog i nevladinog sektora te iz agencija iz cijele Hrvatske i zemalja regije.

Glavna tema PR konferencije je kriza, a na konferenciju kao gost predavač dolazi glasnogovornik bivše grčke Vlade (u vrijeme premijera Georgea Papandreoua), George S. Petalotis.

Poznat kao festival koji zatvara ljetnu sezonu u Rovinju, Weekend Media Festival ni ove godine neće razočarati glazbenim programom. Uz već poznate DJ partyje, nastupit će Partibrejkersi, Pips,Chips&Videoclips te Rambo Amadeus.