henkel-anaerobna-ljepila-bez-sastojaka-stetnih-po-zdravjeAutomechanika 2012 u Frankfurtu otkriva posljednje inovacije na području lijepljenja u proizvodnji i održavanju automobila

U automobilskoj industriji, kao i pri održavanju automobila, održivost te zaštita zdravlja sigurnosti radnika postaju izuzetno važne teme.

Većina proizvođača automobila usmjerava se prema proizvodnji laganijih automobilskih konstrukcija što im omogućuje razvoj ekonomičnijih i ekološki prihvatljivijih vozila, smanjujući potrošnju goriva i smanjujući štetne emisije plinova.

S obzirom da mijenjaju tradicionalne metode sastavljanja dijelova, ljepila igraju važnu ulogu jer doprinose smanjenju mase cjelokupne konstrukcije.

Na ovogodišnjem sajmu Automechanika Henkel predstavlja svoje proizvode i tehnologije namijenjene automobilskom tržištu, od kojih mnogi predstavljaju inovativna rješenja sa svojstvima koja osiguravaju bolju zaštitu okoliša i korisnika, izvijestili su iz te tvrtke.

Zapravo, moglo bi se reći ta je “zeleno” glavni motiv Henkelove izložbe na ovogodišnjem sajmu. Uz potpunu paletu anaerobnih ljepila bez sastojaka štetnih po zdravlje, ne-nadražujuća trenutna ljepila bez neugodnih mirisa, novu paletu silikonskih brtvila bez štetnih sastojaka te proizvode za popravak i zaštitu karoserije bez HOS-a (hlapljivih organskih spojeva) i niskih emisija – Henkel očito stavlja korisnike svojih proizvoda i njihovu sigurnost na prvo mjesto.

Dodatno, Henkel je uspio unaprijediti “health & safety” svojstva proizvoda bez kompromitiranja njihovih tehničkih svojstava i pouzdanosti.

Frankfurtski sajam ove godine lansira i “Further training” kampanju. Važan dio ove kampanje bit će paket obuke za popravak štete nastale pri sudaru. Cilj ovog projekta jest dati sudionicima praktičnu obuku na ovom zahtjevnom području i omogućiti im da sami isprobaju nove alate i metode.

Jednoj od radionica domaćin će biti Henkel. Na  radionici “Tehnike lijepljenja karoserije”  Henkel će predstaviti proizvode robne marke Teroson te važnost ljepila i brtvila pri sklapanju i popravku karoserija suvremenih automobila.

Posjetitelji će dobiti informacije o zaštiti na radu pri upotrebi kemijskih proizvoda, što je tema kojoj se rijetko pridaje pažnja koju zaslužuje, a moći će i isprobati Henkelove proizvode i alate, ističe se u priopćenju.