karolina-proizvodnja-midi1Cilj je udvostručiti proizvodnju u Karolini

Zagrebački Kraš, koji je u veljači preuzeo osječku Tvornicu keksa i vafla Karolina, uložit će u proširenje proizvodnih kapaciteta ove tvornice oko 15 milijuna eura, što će omogućiti otvaranje 60 novih radnih mjesta, istaknuto je na današnjem sastanku članova Uprave Kraša s čelnicima osječke gradske uprave.

Predsjednik Uprave Kraša Nadan Vidošević izjavio je novinarima kako se radi u preseljenju četiri proizvodne linije u osječku Karolinu, što bi se u cijelosti trebalo obaviti do kraja ove godine, a čime bi Osijek postao najjači centar za proizvodnju ravnih vafla.

Dodao je kako će ovaj projekt omogućiti ne samo zapošljavanje novih 60 radnika, već i zadržavanje onih djelatnika, koji bi inače izgubili posao, zbog gubitka programa proizvodnje slanih grickalica kojeg Kraš nije preuzeo.

Napomenuo je kako je cilj ovog projekta udvostručiti proizvodnju u Karolini, u koju će, kako kaže, doći i čokoladni biznis.

Vidošević je kazao kako Kraš na ovome području ima najveći rasadnik višanja u Hrvatskoj te kako Karolinu žele povezati i s ovim kapacitetima.

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je Kraš pronašao poslovni interes za ulaganjem na ovome području te najavom otvaranja novih radnih mjesta, dodavši kako gradska uprava želi razvoj brendova koji su se desetljećima proizvodili u Osijeku. (H)