Novi stambeno-poslovni kompleks Cvjetni investitora Hoto grupe, svoja će vrata na zagrebačkom Cvjetnom trgu otvoriti u četvrtak, 7. travnja, točno u 11 sati. Cvjetni će u najuže središte Zagreba donijeti novih 50-ak trgovina, barova, restorana te će otvoriti novih 715 radnih mjesta, ističe se u današnjem priopćenju investitora.

cvjetni-largeCvjetni je investicija vrijedna 108 milijuna eura i sastoji od tri osnovne cjeline; prva cjelina je javna gradska šetnica namijenjena za shopping i cjelodnevnu zabavu s brojnim sadržajima za građane, od kojih 80 posto pripada modi, obući, ekskluzivnoj galanteriji i kozmetici. Drugu cjelinu čini rezidencijalni blok s 56 luksuznih stanova, a treću kompleks podzemnih garaža s 320 javnih i 106 privatnih parkirnih mjesta. Ekskluzivni agent za zakup prostora je tvrtka Spiller Farmer uz čiju je pomoć iznajmljeno 100 posto prostora u Cvjetnom, što je dobar pokazatelj vrijednosti lokacije, kaže se u priopćenju.

Unutrašnjost Cvjetnog je nova i natkrivena pješačka zona površine 2500 četvornih metara koja spaja Cvjetni trg i Varšavsku ulicu, koja će za građane biti otvorena 24 sata.

Najveća atrakcija Cvjetnog, pet luksuznih penthousa, tzv. Zagrebačkih kristala, na vrhu kompleksa još nisu zgotovljeni, ali se njihov dovršetak očekuje najdulje za dva mjeseca, ističe iz Hoto grupe te dodaju kako će zbog radne nedjelje u Cvjetnom centar Zagreba dodatno oživjeti, a građani će dobiti dovoljno dodatnih sadržaja tijekom cijeloga dana.

Supermarket Konzum unutar Cvjetnog radit će od 7 do 22 sata radnim danima i subotom te od 7 do 19 nedjeljom. Ugostiteljski lokali svakim danom bit će otvoreni od 7 do 23. Pojedini lokali radit će do dva ujutro. Ostale trgovine imaju radno vrijeme od 9 do 21 svakim danom osim nedjelje i od 10 do 19 nedjeljom.

Građane u četvrtak od 10 sati očekuje besplatni doručak na Cvjetnom trgu uz krafne, croissante i kavu. Navečer, u 19 sati Cvjetni građanima poklanja koncert ansambla Cvjetni i organizira izvlačenje nagradne igre Cvjetnog, Konzuma i H&M-a u kojoj će sudionici moći osvojiti vrijedne nagrade.

Brendovi koji će se naći u Cvjetnom su: dm, Apple, Sony, Toshiba, Asus, Hallmark Babies, One2Play, Rituals, Living room, MBT antishoe, Konzum, Dermacare, H&M, L’Occitane, Chantelle, Passionata Zimmerli & Gerbe, Replay, V.B.Z. bookstore, Timberland, S&V Optika, Kenzo, Dior, Ungaro, D&G, Just Cavalli, GF Ferre, Galliano, Porsche design, Trussardi Jeans, Monsoon, Accesorize, Douglas, Tag Heuer, G point, OTP banka, mjenjačnica, Šarlota slastice, Tommy Hilfigher, Pepe Jeans, Mass, Scotch & Soda, Guess, Jessica Simpson, BCBG, Ugg, POLO, Buggie, Bikkembergs, S.Oliver i Wolford.