prikupimo-largeSredstva se prikupljaju za organizaciju kreativnih radionica Udruge Philip u bolnicama diljem Hrvatske

Internetska stranica za grupnu kupnju KupiMe.hr pokrenula je društveno odgovorni program “priKUPImo!” koji će se sastojati od šestomjesečnih ciklusa prikupljanja sredstava za različite humanitarne organizacije, izvijestili su iz KupiMe.hr.

Tijekom prvog ciklusa prikupljat će se sredstva za program “Bijela soba šarenih misli!” Udruge Philip koja organizacijom kreativnih radionica aktivno sudjeluje u procesu liječenja djece na kliničkoj njezi u bolnicama.

KupiMe.hr kupci u akciji mogu sudjelovati doniranjem simboličnog iznosa od 5 kuna te tako podržati nabavu didaktičkih i ostalih materijala za radnu, ekspresivnu i kreativnu terapiju u četirima zagrebačkim bolnicama u kojima volonteri Udruge Philip trenutno djeluju.

Isto tako, svojim prilozima će omogućiti širenje djelovanja Udruge na bolnice u Osijeku, Rijeci, Splitu, Varaždinu i Zadru. Svaki korisnik može u akciji sudjelovati neograničen broj puta, a primit će zahvalnicu koju čine crteži djece uključene u ove kreativne radionice.

“Smatram da svaka tvrtka treba biti odgovorna prema zajednici u kojoj djeluje. Kako je naša snaga sadržana u uistinu velikom broju korisnika koje okupljamo, odlučili smo njihovu brojnost i altruizam usmjeriti u prikupljanje sredstava za humanitarne organizacije kao što je Udruga Philip. Tako program priKUPImo!, baš poput grupne kupnje, utjelovljuje moć mase – ali za hvalevrijedan cilj”, rekao je Vanja Sertić, direktor KupiMe grupe, koja će Udruzi Philip pomagati i dodatno u razvoju te širenju djelovanja.

Program “Bijela soba šarenih misli!”, naime, počiva na ideji da volonteri Udruge Philip svakodnevno nastoje kreativnim radionicama djecu u bolnicama nasmijati, razveseliti, uljepšati im dan te donijeti u njihove bijele, prazne sobe radost i podršku.

“Udruga Philip okuplja nekoliko vrijednih volontera koji svoje slobodno vrijeme i znanje posvećuju pomaganju i animiranju djece u bolnicama. Svojim svakodnevnim djelovanjem radimo s gotovo 300 djece i roditelja, odnosno 3.600 djece godišnje. Iznimno me veseli što, zahvaljujući programu priKUPImo!, imamo priliku proširiti svoje djelovanje na bolnice u Osijeku, Rijeci, Splitu, Varaždinu i Zadru te tako povećati ovaj broj još i više”, rekao je Branimir Budak, predsjednik Udruge Philip.

Sredstva će Udruzi Philip biti dodijeljena u travnju 2013. kada će početi novi šestomjesečni ciklus prikupljanja sredstava u sklopu programa “priKUPImo!”.