lahor-antibacertial-100gSaponia Osijek ima tradiciju dugu više od sto godina u proizvodnji sapuna, a brend Lahor na tržištu je prisutan od 1971. godine.

U ponudi se nalaze četiri varijante: Sensitive, Antibacterial, Natural i Aroma Care, a za sve sapune se u procesu proizvodnje upotrebljavaju visokokvalitetne sirovine bazirane na biljnoj osnovi kokosovog i palminog ulja.

Lahor sapuni pakiraju se u papirnu omotnicu sadržaja 100 g, a najpopularnije varijante su već godinama Lahor Sensitive i Lahor Antibacterial.

Svakodnevni život i dnevnu higijenu danas je nemoguće zamisliti bez sapuna. Kao najstarije sredstvo za pranje kože, sapun počinje s proizvodnjom 800. godina prije nove ere.

U srednjem vijeku bio je nadaleko poznat i cijenjen Marseilleski sapun, čija je proizvodnje bila strogo čuvana tajna. Saponia svoju tajnu čuva već 117 godina, točnije od 1894. kada je Samuel Reinitz osnovao malu zanatsku radionicu za proizvodnju sapuna.

Kao vodeći hrvatski proizvođač sapuna Saponia je tijekom duge povijesti postavila standarde u proizvodnji sapuna. Jelen sapun, Elida sapun, Favorit sapun neki su od brendova koji su bili lansirani i jako dobro prihvaćeni tijekom stogodišnje povijesti.

Današnji Lahor sapuni na tržištu su prisutni već četiri desetljeća, od 1971. godine. U ponudi se trenutno nalaze četiri varijante.

Lahor Sensitive – sapun bijele boje, posebno je prilagođen za osobe osjetljive kože. Njegova blaga formula ima blagotvorno njegujuće djelovanje na kožu, ne isušuje ju te ne izaziva iritacije. S Lahor sensitive sapunom možete slobodno prati svoje ruke koliko često želite bez straha od oštećenja kože.

Lahor Antibacterial – sapun svijetlo plave boje, namijenjen je za sve koje žele više od same higijene. Inovativna formula smanjuje i usporava rast mikroorganizama na koži, ublažavajući tako znojenje i neugodne mirise tijekom cijelog dana.

Lahor Natural – sapun svijetlo zelene boje ne isušuje kožu te je čini nježnom, mekom i lijepom, a egzotično-voćni miris pruža osvježavajući efekt prilikom svakog pranja ruku.

Lahor Aroma Care – hidratantni je sapun nježno ljubičaste boje. Svojom bogatom teksturom nježno će očistiti vašu kožu, hidratizirati je te za sobom ostaviti ugodan miris ružmarina, lavande i vanilije, pružajući osvježavajući užitak prilikom svake uporabe.

Sve vrste sapuna pakiraju se u papirnu omotnicu sadržaja 100 g, što je i inače na tržištu najpopularnije pakovanje obzirom da je 65% količine krutih sapuna na tržištu upravo pakovanje od 100 g.

Već dugi niz godina Lahor Sensitive i Lahor Antibacterial su najpopularnije vrste Lahor sapuna. Međutim, svoje vjerne potrošače imaju i Lahor Natural, kao proizvoda desetogodišnjom tradicijom, te Lahor Aroma Care, najnoviji proizvod iz kolekcije.

“Budući da su naši proizvodi izuzetno dobro prihvaćeni od strane potrošača te slijedom toga vrlo traženi na policama, naši potrošači nemaju problema s pronalaskom i kupnjom. Zastupljeni su u većini maloprodajnih objekata u kojima se prodaju proizvodi za osobnu higijenu – od hipermarketa, supermarketa do malih prodavaonica diljem Hrvatske te na svim tržištima na kojima Saponia izvozi svoje proizvode”, navodi Zlatica Radošević, voditeljica marketinga TK proizvoda.

O prodajnim rezultatima kaže kako Saponia čak i u uvjetima recesije posljednjih godina bilježi znatan rast ukupne prodaje pa tako i sapuna, a napredak u prodaji očekuju i u godinama koje slijede.

Lahor iz Saponije preporučuju potrošačima jer se radi o visokokvalitetnom proizvodu, a trgovcima jer se radi o brendu koji se brzo obrće i ima rastući promet.

Tu tvrdnju potkrepljuju činjenicom da se u procesu proizvodnje upotrebljavaju samo visokokvalitetne sirovine renomiranih svjetskih proizvođača, bazirane na biljnoj osnovi kokosovog i palminog ulja.

Također, ističu kako je Saponia proizvođač čije se ime nalazi na bijeloj listi prijatelja životinja. Prije petnaestak godina ovaj proizvođač prestao je s proizvodnjom sapuna od osnovnih sirovina – masnoća životinjskog i biljnog podrijetla, a proizvodi nisu testirani na životinjama.