Lidl Danska izbacuje duhanske proizvode do 2028.

Trgovac će svoju prvu trgovinu bez duhanskih proizvoda otvoriti u Hjørringu 11. svibnja, a očekuje se da će u sljedećih nekoliko godina isti primjer slijediti više od 60 njegovih novih trgovina u Danskoj

Lidl Danska je objavio planove za postupno ukidanje prodaje duhana u svojim trgovinama do kraja 2028. godine jer nastoji stvoriti budućnost “bez dima”, prenosi portal esmmagazine.com.

Trgovac će svoju prvu trgovinu bez duhanskih proizvoda otvoriti u Hjørringu 11. svibnja, a očekuje se da će u sljedećih nekoliko godina isti primjer slijediti više od 60 njegovih novih trgovina u Danskoj.

Osim što se duhan neće prodavati u novootvorenim trgovinama, Lidl će tijekom ove godine postupno ukidati 20% pakiranja duhanskih proizvoda u ostalim trgovinama lanca, da bi do kraja 2028. svi duhanski proizvodi u Lidlu postali prošlost.

Dansko društvo za borbu protiv raka podržalo je inicijativu diskontera i nada se da će ova inicijativa biti poticaj rješenjima koja smanjuju broj pušača.

“To je fantastična inicijativa koja otvara potpuno nove mogućnosti za prevenciju pušenja i znači da manje djece i mladih počinje pušiti, a ujedno olakšava prestanak pušenja onima koji pokušavaju”, rekao je Niels Them Kjær, voditelj projekta za prevenciju pušenja pri Danskom društvu za borbu protiv raka.

“Odluka o postupnom ukidanju ponude duhanskih proizvoda u Lidlu dobro je promišljena”, istaknuo je Jens Stratmann, izvršni direktor Lidla Danska. “Svjesni smo da će ona donijeti određene troškove, ali se ujedno još uvijek nadamo da ćemo nadahnuti i ostale u industriji da nas slijede”, dodao je Stratmann te zaključio kako je do ostvarenja cilja budućnosti bez dima do 2030. još dalek put.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakNova Domaćica Multigrain
Sljedeći članakAustrija u borbi protiv inflacije priprema stroži nadzor u maloprodaji