VijestiRegijaLidl gradi logistički centar u Kumanovu

Lidl gradi logistički centar u Kumanovu

Kompanija Lidl sagradit će logistički centar u industrijskoj razvojnoj zoni u Gornom Konjaru kod Kumanova u Sjevernoj Makedoniji. Lidl je kupio zemljište površine 17 hektara za koji će platiti 5,3 milijuna eura.

Informaciju je s javnošću podijelila Općina Kumanovo iz koje su izvijestili kako je na javnom nadmetanju prodala zemljište trgovačkom lancu Lidl za izgradnju logističkog centra. Na javnom nadmetanju putem elektronske aukcije sudjelovale su tri tvrtke.

“Najpovoljniji ponuđač s najvišom ponuđenom cijenom bila je kompanija DTM LIDL Sjeverna Makedonija DOOEL, sa sjedištem u Skoplju. Najpovoljnija ponuda je 1906 denara za 1 m2, odnosno ukupno 170.996 m2 (~17 ha) 325.920.015 denara (~5,3 milijuna eura)”, priopćeno je iz općine.

Kako je navedeno, po dovršetku upravnog postupka za izbor najpovoljnijeg ponuđača i nakon ispunjavanja svih uvjeta propisanih u javnom pozivu, imovina će biti prebačena u vlasništvo najpovoljnijeg ponuđača, nakon čega će uslijediti realizacija investicije. Lidl u Makedoniji već neko vrijeme traži radnike za logistički centar, a nedavno je obznanjeno da u Bitolju započinje gradnju prve prodavaonice u ovoj zemlji na jednoj od dvije kupljene parcele. Kao datum otvaranja prvih prodavnica u Makedoniji neslužbeno se spominje 2026. godina.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

Grupa Podravka u prvih šest mjeseci 2024. značajno povećala prihode od prodaje i dobit

Prihodi su porasli za 34,1 milijun eura na 380,4 milijuna eura, a neto dobit iz poslovanja iz koje su isključene jednokratne stavke gotovo 50...

izlog

Zonin: Višestoljetna tradicija u vinarstvu

Utemeljeni prije više od 200 godina, vinogradi obitelji Zonin rasli su zajedno s talijanskim vinskim sektorom. Sedma generacija obitelji Zonin daje strastveni doprinos stvaranju...