Lidl gradi logistički centar u Kumanovu

Informaciju je s javnošću podijelila Općina Kumanovo iz koje su izvijestili kako je na javnom nadmetanju prodala zemljište trgovačkom lancu Lidl za izgradnju logističkog centra

Kompanija Lidl sagradit će logistički centar u industrijskoj razvojnoj zoni u Gornom Konjaru kod Kumanova u Sjevernoj Makedoniji. Lidl je kupio zemljište površine 17 hektara za koji će platiti 5,3 milijuna eura.

Informaciju je s javnošću podijelila Općina Kumanovo iz koje su izvijestili kako je na javnom nadmetanju prodala zemljište trgovačkom lancu Lidl za izgradnju logističkog centra. Na javnom nadmetanju putem elektronske aukcije sudjelovale su tri tvrtke.

“Najpovoljniji ponuđač s najvišom ponuđenom cijenom bila je kompanija DTM LIDL Sjeverna Makedonija DOOEL, sa sjedištem u Skoplju. Najpovoljnija ponuda je 1906 denara za 1 m2, odnosno ukupno 170.996 m2 (~17 ha) 325.920.015 denara (~5,3 milijuna eura)”, priopćeno je iz općine.

Kako je navedeno, po dovršetku upravnog postupka za izbor najpovoljnijeg ponuđača i nakon ispunjavanja svih uvjeta propisanih u javnom pozivu, imovina će biti prebačena u vlasništvo najpovoljnijeg ponuđača, nakon čega će uslijediti realizacija investicije. Lidl u Makedoniji već neko vrijeme traži radnike za logistički centar, a nedavno je obznanjeno da u Bitolju započinje gradnju prve prodavaonice u ovoj zemlji na jednoj od dvije kupljene parcele. Kao datum otvaranja prvih prodavnica u Makedoniji neslužbeno se spominje 2026. godina.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakDajana Mrčela u Upravi Zvijezde
Sljedeći članakTommy pokreće kampanju “Ima sreće za sve”