Lidl promiče osviještenu prehranu

Do 2025. godine, Lidl na temelju ovog modela prehrane svojim kupcima želi ponuditi najbolji asortiman proizvoda za osviješten i održiv način života

Hrana koju jedemo utječe na naše zdravlje, ali i na okoliš. Stoga je Lidl usvojio međunarodni paket mjera namijenjen poticanju osviještene prehrane: razvojem asortimana i komunikacije, ovaj maloprodajni trgovački lanac želi kupcima olakšati izbor zdravih i održivih proizvoda u budućnosti.

Kako zdravo prehraniti 10 milijardi ljudi na Zemlji 2050. godine bez uništavanja okoliša? Ovo je pitanje navelo vodeće znanstvenike povjerenstva EAT-Lancet da razviju plan “Planetarno zdrave prehrane.” Riječ je o režimu prehrane koji se bazira pretežito na namirnicama biljnog podrijetla i promiče konzumaciju proizvoda s niskim ugljičnim otiskom. Do 2025. godine, Lidl na temelju ovog modela prehrane svojim kupcima želi ponuditi najbolji asortiman proizvoda za osviješten i održiv način života. Konkretno, to uključuje sljedeće mjere:

Proširenje asortimana biljnih proizvoda
Proizvodnja životinjskih proizvoda ima najveći utjecaj na okoliš na globalnoj razini. Većom konzumacijom proizvoda biljnog podrijetla, pozitivno doprinosimo okolišu, jačamo bioraznolikost i brinemo za vlastito zdravlje. Zato će Lidl do 2025. dosljedno povećavati udio proizvoda biljnog podrijetla u svom asortimanu, uključujući širenje ponude veganskih proizvoda poput, primjerice, ponude robne marke “Vemondo”. Od poslovne godine 2023., Lidl će u Izvješću o održivosti transparentno komunicirati o udjelu proteina životinjskog podrijetla u odnosu na one biljnog podrijetla u asortimanu vlastitih robnih marki.

Više cjelovitih žitarica u Lidlovim robnim markama
Nedavne studije, poput analize Global Nutrition Report, pokazuju kako su cjelovite žitarice važan faktor za očuvanje vitalnosti u starijoj dobi. Proizvodi od cjelovitih žitarica izuzetno su bogati vlaknima pa pomažu u održavanju zdrave probave i sprječavanju razvoja dijabetesa te kardiovaskularnih bolesti. Lidl će do 2025. godine postupno povećavati udio cjelovitih žitarica u proizvodima vlastitih robnih marki.

Novi standardi u dječjem marketingu
O važnosti zdrave prehrane treba učiti od najranije dobi. Od siječnja 2023., Lidl više neće djeci reklamirati hranu bogatu masnim kiselinama, šećerom ili soli. Na taj način Lidl prati preporuke Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). Također, djeci će se promovirati zdrav i održiv način prehrane.

Više transparentnosti uz Nutri-Score
Lidl Hrvatska je 2022. godine na sve proizvode vlastitih robnih marki počeo aplicirati Nutri-Score, kako bi kupcima olakšao donošenje odluka o zdravoj prehrani. Kombinacija pet boja i slova počinje zelenim A i završava crvenim E te potrošačima pokazuje hranjivu vrijednost namirnice. Lidl također koristi Nutri-Score kao ključni pokazatelj za poboljšanje prosječne nutritivne vrijednosti svog asortimana.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakDelta Holding u 2022. imao rekordnih 783 milijuna eura prihoda
Sljedeći članakDržavni inspektorat u četvrtini nadzora utvrdio neopravdana poskupljenja