Lidl je najavio otvaranje 23 nove prodavaonice u Belgiji do kraja veljače 2022. godine čime će biti stvoreno 500 novih radnih mjesta. Dio plana širenja su i četiri nova supermarketa u Mechelenu i Sint-Niklaasu. Trgovački lanac preuredit će postojeće trgovine u devet belgijskih gradova, uključujući Valoniju i Brisel, a planirana je i selidba deset starijih trgovina.

Projekt je dio Lidlove strategije širenja kojoj je cilj otvaranje većih prodajnih mjesta koji će nuditi širi asortiman proizvoda te kupcima omogućiti da kupnju bliže domu. U fokusu je i širenje asortimana svježih proizvoda od lokalnih dobavljača.

“Posebnu pažnju posvećujemo lokalnim proizvodima što belgijski potrošači znaju cijeniti. Polovina našeg voća i povrća i 90% mesa dolazi iz Belgije. Iz Belgije je također i 100% mlijeka i jaja”, objasnila je Lidlova glasnogovornica, Isabelle Colbrandt.

Lidl je ovog mjeseca otvorio dvije nove trgovine u Zottegemu i Virtonu, a 24. veljače planira otvoriti još četiri u različitim gradovima. Do kraja godine nove prodavaonice Lidla dobit će još desetak belgijskih gradova.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!