Lidl je od ulaska na hrvatsko tržište 2006. godine s 13 trgovina i 700 milijuna kuna prometa narastao na 86 trgovina i 1700 zaposlenih, a ukupni je promet u tom razdoblju narastao šest puta. Prosječna bruto plaća trgovaca u Lidlu trenutno je oko 6200 kuna.

Prema ukupnim prihodima, Lidl je u 2013. godini bio treći maloprodajni lanac na hrvatskom tržištu, a s ovakvim rastom očito će biti vrlo tijesna borba za drugu poziciju u 2014., što su je dosad držale Plodine, koje su lani također narasle na 74 trgovine. Lidl je u 2013.godini imao prihod od tri milijarde kuna i te je godine imao rast od 14 posto.

Premda predsjednik Uprave Lidla Hrvatska Boris Lukšić najavljuje i daljnji rast bez konkretnih brojki koliko trgovina planiraju otvoriti već u ovoj godini, u tom najvećem diskontnom lancu na hrvatskom tržištu interno, kako doznaje Jutarnji list, planiraju dugoročni rast i do 120 trgovina.

Taj će daljnji rast ovisiti o ukupnom razvoju tržišta maloprodaje, oporavku kupovne moći i pronalasku dobrih lokacija za otvaranje novih dućana.

Očito je, međutim, da je od prvih skeptičnih reakcija hrvatskih kupaca Lidl Hrvate naučio na diskontne formate.

“Prosječno je u Lidlovim trgovinama oko milijun kupaca tjedno”,  otkrio je jučer Boris Lukšić odgovarajući na pitanja novinara nakon predstavljanja posebnog projekta personaliziranog usavršavanja voditelja Lidlovih trgovina. (Jutarnji list)