Ljajić: Namirnice u socijalnoj košarici jeftinije 10 posto

Cijene osnovnih životnih namirnica i proizvoda za kućanstvo koji će se naći u socijalnoj košarici u Srbiji već od 1. travnja bit će niže u prosjeku za 10 posto.

“Ovo je tek početak akcije u kojoj su trgovci i proizvođači pozvani da sami odrede koje će proizvode u svojim trgovinama prodavati po povoljnijim uvjetima”, rekao je ministar trgovine u Vladi Republike Srbije Rasim Ljajić.

Spiskove sa svim proizvodima koji će svim potrošačima biti ponuđeni po povoljnijim cijenama dosad je Ministarstvu trgovine dostavilo šest velikih trgovačkih lanaca.

Konačan spisak prodavaonica i roba koje će biti ponuđene na akciji Ministarstvo će objaviti narednih dana.

Zasad je napravljen dogovor s većinom trgovačkih lanaca i na osnovu toga već od 1. travnja potrošači će moći kupovati jeftinije proizvode, a to će biti samo početak jer će akcija i dalje biti otvorena, rekao je Ljajić.

Ostalo je da se isti dogovor napravi i s proizvođačima koji su se već počeli javljati sa svojim listama proizvoda za koje su spremni odreći se marže, odnosno svoje zarade, naveo je ministar koji vjeruje da će i lista trgovaca u narednom periodu biti proširena.

On je napomenuo da se radi o akciji koja se odvija na dobrovoljnoj bazi. (B92)

Prethodni članakOlala papirnati kuhinjski ručnici
Sljedeći članakAldi Süd proširio upravni odbor