Međimursko pile je hrvatski brend koji podrazumijeva vrhunsku kvalitetu i najveći mogući užitak u jelu. Od listopada 2020. godine Perutnina Ptuj-Pipo Čakovec širi brend na asortiman proizvoda svježeg mesa. Međimursko pile je brend koji ponosno nosi ime regije u kojoj je sjedište i proizvodnja Perutnine Ptuj-Pipo. Piletina je iz lokalnog uzgoja, a proizvodnja se odvija u Čakovcu.

Specifičnost mesa pod brendom Međimursko pile je domaća proizvodnja, žuta boja kože mesa, umjerena masnoća, bogatstvo proteinima, mala varijacija u težini te svježina samog proizvoda, jer dolazi iz hrvatskih farmi. To se uklapa u strategiju poduzeća, čiji cijeli proizvodni lanac od hrane za piliće pa do finalnih proizvoda teče u Hrvatskoj i temelji na integriranom sustavu KSS (kvaliteta, sigurnost, sljedivost), gdje su svi procesi proizvodnje hrane od polja do stola strogo kontrolirani.

“Domaći smo hrvatski proizvođač pa su nam naravno domaći, hrvatski potrošači najvažniji”, naglasio je direktor kompanije, Dubravko Folnović.

Kompanija je posljednjih godina postigla zavidan rast i udio na hrvatskom tržištu kada je riječ o kategoriji svježeg mesa i mesnih prerađevina. “Trendovi idu u smjeru kontrole porijekla, te prehrane pilića odnosno uzgoja, pa do preporuka i garancija kvalitete koje nose certifikati i specifični pečati poput MHF (meso hrvatskih farmi). Slijedeći najrelevantnije trendove za mesnu industriju razvijamo proizvode koji su zdravi, u skladu sa svim zakonskim zahtjevima i zahtjevima potrošača, a nadogradili smo ih i s našim najstrožim zahtjevima kvalitete i sigurnosti”, objasnio je Folnović.

Lokalni brand kao garancija domaćeg porijekla i kvalitete
Međimursko pile postalo je priznati brend na hrvatskom tržištu i bilježi sve veći interes i trend rasta kako udjela tako i prodaje. Potrošači su prepoznali kvalitetu i slijedeći najrelevantnije trendove mesne industrije i potrebe potrošača u Perutnini Ptuj-Pipo odlučili su pod zaštićenim brandom Međimursko pile ponuditi proizvode iz asortimana svježeg mesa. Tako od listopada 2020. proizvodi dosadašnje linije Natur prelaze pod brend Međimursko pile, koje će proširiti novim proizvodima sukladno trendovima. Lokalno prepoznati brand Međimursko pile svim kupcima i potrošačima garantira domaće porijeklo i kvalitetu međimurskog kraja, tako su proizvodi pod tim brandom idealni za potrošače, koji su uz vrhunsku kvalitetu zainteresirani za pozadinu proizvodnje i odgovorne kupnje.

Cijeli proces tranzicije branda Natur u brend Međimursko pile promjenom dizajna ambalaže proizvoda popratit će snažnim medija miksom od televizije do bilboarda te mnogobrojnim aktivnostima za potrošače na prodajnom mjestu.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!