Perutnina Ptuj–Pipo iz Čakovca novac EU koristit će za opremanje i zamjenu postojećeg sustava za filtriranje/klimatizaciju zraka te rashladni sustav s neophodnom rekonstrukcijom prostora

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je Perutnini Ptuj-Pipo 3,5 milijuna kuna za unapređenje pogona za proizvodnju i preradu mesa. Riječ je o isplati na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa za prihvatljive troškove u sklopu mjere 103 “Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda Zajednice”.

Korisniku Perutnina Ptuj–Pipo d.o.o. iz Čakovca isplaćeno je 3,5 milijuna kuna za opremanje i zamjenu postojećeg sustava za filtriranje/klimatizaciju zraka te rashladni sustav s neophodnom rekonstrukcijom prostora. Tvrtka je navedenim ulaganjem osigurala adekvatne mikroklimatske uvjete u pogonu za proizvodnju i preradu mesa, navode iz Agencije.

Podsjećaju da je Agencija uz ovu isplatu do sada isplatila ukupno 335,95 milijuna kuna bespovratnih sredstava za 184 završena projekta. (Banka.hr / Hina)