lumpi-djecje-pelene-4Trgovački lanci Mercator i Getro imaju svaki svoju liniju pelena u segmentu trgovačke marke.

U Mercatoru je to poznata linija proizvoda za djecu Lumpi, koja roditeljima nudi proizvode poznatih i provjerenih proizvođača po iznimno povoljnim cijenama, dok je Getro trgovačka marka nedavno obogaćena preuzimanjem ekskluzivne prodaje poznate linije Helen Harper čiji se asortiman može pronaći i u Mercatorovim trgovinama.

Lumpi u ponudi ima standardna pakiranja: manje kilaže 3-6 kg i 4-9 kg u manjim pakiranjima i veće kilaže te tzv. mega pakiranja 7-18 kg i 12-25 kg.

Iz Mercatora ističu kako su najprodavanija velika pakiranja iz jednostavnog razloga jer su cjenovno najpovoljnija.

helen-harper-softdryNa hrvatskom tržištu Mercator ima ekskluzivu na prodaju proizvoda robne marke Helen Harper koja, uz ponudu pelena, u asortimanu još ima i baby vlažne maramice te higijenske uloške.

Helen Harper pelene dolaze u dvije varijante: Soft & Dry i Air Comfort. Soft & Dry je ekonomičnija varijanta i cjenovno povoljnija te stoga bilježi i bolje prodajne rezultate. Riječ je o anatomski oblikovanim pelenama koje prate anatomiju djeteta pri čemu elastična traka na leđima prilagođava pelenu i pomaže pri čuvanju pelenskog sadržaja tijekom noći.

Helen Harper Air Comfort prilagođene su upotrebi “dan & noć”. Odlikuje ih još i superupijajući sloj koji se u doticaju s vlagom pretvara u gel i zadržava nečistoće na sigurnom. Anatomski su oblikovane te posjeduju mekan tekstilni vanjski sloj s veselim ilustracijama.

“Kod obje varijante Helen Harper pelena čičak-trake za zatvaranje lako se otvaraju i zatvaraju bez gubitka svojstva prianjanja, a ugodne elastične trakice oko nogu sprječavaju izlaz nečistoća iz pelena”, ističe Lea Marcijuš, voditeljica odnosa s javnošću Mercatora.