VijestiZemljaMagdis preuzeo Nevu od Atlantic Grupe

Magdis preuzeo Nevu od Atlantic Grupe

Atlantic Grupa i tvrtka Magdis potpisali su ugovor o kupoprodaji društva Neva, koje je nositelj proizvodnog programa kozmetike Atlantic Grupe, a pod čijim krovom se nalaze brendovi Rosal, Plidenta i Melem. Magdis kao proizvođač kozmetičke linije Biobaza te ljekarničkih i medicinskih sirovina i proizvoda, proširenjem proizvodnih kapaciteta i portfelja postaje značajan igrač na hrvatskom i regionalnom tržištu kozmetičkih proizvoda. Preuzet će proizvodni pogon Neve u Rakitju i ukupni portfelj kompanije sa 52 zaposlenih.

“Atlantic Grupa nastavlja provoditi strateški program dezinvestiranja “non-core” malih poslovnih operacija među kojima se nalazi i program kozmetike, našavši u tom procesu idealnog partnera u tvrtki Magdis s kojom dijeli zajedničke vrijednosti i želju za nastavkom rasta i razvoja uglednih hrvatskih kozmetičkih brandova. Sinergijski učinci dviju kompanija stvorit će novi prostor za rast kako na domaćem tržištu tako i pozicioniranje za rast u regiji”, poručuju iz Atlantica.

“U ovom procesu izuzetno nam je bilo važno pronaći partnera koji će pratiti visoko postavljene standarde kvalitete i prepoznati vrijednost brendova s tradicijom od nekoliko desetljeća. U Magdisu smo našli upravo takvog partnera”, kazao je Neven Vranković, potpredsjednik Uprave za korporativne aktivnosti Atlantic Grupe.

Atlantic Grupa je akvirirala Nevu 2003. godine od tadašnjeg farmaceutskog diva Plive, a proširila ju je godinu kasnije akvizicijom tvrtke Interchem u čijem je portfelju bio omiljeni brand Melem. Neva kao najveći proizvođač kozmetike u Hrvatskoj baštini visoke standarde kontrole kvalitete i razvoja proizvoda iz velikih farmaceutskih sustava, a dopunjena je vizionarstvom inovatora poput tvorca Melema – Nine Nikšića. Sličan put slijedi i Magdis i njena linija proizvoda Biobaza koju je 1993. godine ustanovio mr. sc. Srećko Gross, dipl. ing. pharm., stručnjak s dugogodišnjim iskustvom u farmaceutskoj proizvodnji, a uspješno razvio Marko Gross, predsjednik Uprave kompanije Magdis.

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...