Na listi lijekova koji se mogu prodavati u supermarketima i na benzinskim stanicama nalaze se sve vrste analgetika, reumatika, vitamina i antipiretika, a bez recepta ih mogu kupovati osobe starije od 12 godina

Makedonsko Ministarstvo zdravstva objavilo je listu lijekova koje će građani ubuduće, osim u ljekarnama, moći kupovati i u supermarketima i na benzinskim crpkama.

Lijekove s liste, na kojoj se nalazi čak 108 vrsta, mogu prodavati pravne osobe koje su registrirane prema Zakonu o trgovačkim društvima za promet na veliko i malo – hrane, pića, duhana – ili za trgovinu na malo s naftnim derivatima na benzinskim postajama, navodi se u priopćenju makedonskog ministarstva.

Na listi se nalaze sve vrste analgetika, reumatika, vitamina i antipiretika, a bez recepta ih mogu kupovati osobe starije od 12 godina.

Makedonski ministar zdravstva Nikola Todorov izjavio je da se s prodajom lijekova u supermarketima i na benzinskim stanicama omogućava veća dostupnost lijekova u slabije naseljenim krajevima i malim mjestima.

Izmjene i dopune Zakona o lijekovima i medicinskim pomagalima stupile su na snagu 13. veljače, a Ministarstvo je pozvalo trgovce da se jave kako bi sklopili ugovore o prodaji lijekova. (Banka.hr)