VijestiSvijetPoskupljuju hrvatski prehrambeni proizvodi na makedonskom tržištu

Poskupljuju hrvatski prehrambeni proizvodi na makedonskom tržištu

trgovina-kupci-midi3Poskupjet će proizvodi iz Hrvatske koji se u značajnom postotku nalaze na tržištima diljem Republike Makedonije.

Sve hrvatske, osobito prehrambene tvrtke, jako su zabrinute da će zbog ulaska zemlje u EU morati povećati cijene svojih proizvoda koje izvoze na tržišta u susjedne zemlje zbog toga što će plaćati vrlo visoke carine i jer neće više vrijediti carinska oslobođenja.

Dakle, iako će se to dogoditi sljedeće godine, oni već sada traže od makedonske Vlade da započne s pregovorima s institucijama EU-a i da se nađu uvjeti da se ublaže posljedice za sve hrvatske izvoznike.

Pri tome jedno od mogućih rješenja je razmatranje mogućnosti da se nastavi s bilateralnim ugovorima o slobodnoj trgovini, kakav postoji i između Hrvatske i Makedonije. (SEEbiz)

Najnovije objave

Dalić: Tri Fortenovine kompanije bit će treći stup u poslovanju Podravke

Nakon procjene obvezujućih ponuda koje su pristigle tijekom ispitivanja interesa u procesu prodaje društava Poslovnog područja poljoprivreda, Fortenova grupa je ponudu Podravke ocijenila najboljom Predsjednica...

izlog

Domino’s Pizza dostupan na Glovu, uz brzu dostavu u Zagrebu i Osijeku

Aktivirano je pet lokacija, osiguravajući da omiljena jela budu dostupna svima, gdje god se nalazili Glovo, vodeća platforma za dostavu raznih proizvoda i jela na...