Maria Anargyrou-NikolićCoca-Cola HBC Hrvatska sa zadovoljstvom objavljuje da je Maria Anargyrou-Nikolić od 1. kolovoza na mjestu glavne direktorice tvrtke. Na tome će mjestu biti zadužena za nadzor nad poslovanjem u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.   

Zahvaljujući dragocjenomu stručnom usavršavanju u različitim gospodarskim granama, našoj će tvrtki doprinijeti bogatim iskustvom, predanošću i vještinama rukovođenja, a dolazi s mjesta direktorice Odjela za komercijalne poslove u Coca-Coli HBC Srbija i Crna Gora na kojemu je bila od 2013.

Prije dolaska u Coca-Colu HBC Srbija i Crna Gora 2010. radila je na mjestu direktorice marketinga za područje Grčke i Balkana u tvrtki Nestle Ice Cream. U svojoj je karijeri osim toga radila ne vodećim radnim mjestima u području marketinga u nekoliko grčkih i međunarodnih tvrtka.

Maria Anargyrou-Nikolić rođena je u Grčkoj. Iznimno joj je važno dostizanje standarda izvrsnosti te neprestano učenje i usavršavanje, a posebno je predana prenošenju znanja i iskustva mladim darovitim osobama. Za njezina je mandata Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora ostvarila rast bruto prihoda  i rast u svim kategorijama proizvoda te učvrstila vodeće mjesto na tim tržištima.

Dobitnica je nagrade “Poslovna žena godine” koju joj je 2013. dodijelio Klub ekonomskih novinara Srbije za inovativnost u marketingu. Društveno je angažirana te predana provedbi projekata iz područja društvene odgovornosti.

“Iznimno mi je drago što sam dobila prigodu biti na mjestu glavne direktorice Coca-Cole HBC Hrvatska. Hrvatska je razvijeno tržište, zahtjevno i s mnoštvom izazova, no sigurna sam da ćemo svojom neprekidnom predanošću održivomu razvoju i rastu nastaviti i dalje nizati uspjehe. Kao jedan od vodećih poslodavaca nastavit ćemo njegovati radno okruženje otvoreno svima, bez obzira na različitosti te postavljati i podizati standarde u području društveno odgovornoga i održivoga poslovanja i doprinositi društveno-gospodarskomu razvoju kao važan dionik hrvatskoga gospodarstva i društva”, istaknula je Anargyrou-Nikolić preuzimajući novu poziciju.

Maria Anargyrou-Nikolić diplomirala je ekonomiju na Sveučilištu Piraeus u Grčkoj te završila MBA (opći poslijediplomski studij menadžmenta) na Atenskom laboratoriju poslovne administracije.