Marin Pucar novi šef Uprave Podravke

Marin Pucar novi je predsjednik Uprave Podravke, koji će na tom mjestu zamijeniti Zvonimira Mršića, odlučio je u četvrtak Nadzorni odbor koprivničke prehrambene kompanije

Temeljem odredbi Zakona o tržištu kapitala i Pravila Burze dana 23. veljače 2017. održana je sjednica Nadzornog odbora Podravke d.d. na kojoj je donesena Odluka o imenovanju predsjednika i članova Uprave Podravke d.d.

U Upravu Podravke d.d. imenuju se:
1. Marin Pucar – za predsjednika Uprave Podravke d.d.,
2. Ljiljana Šapina – za članicu Uprave Podravke d.d.,
3. Iva Brajević – za članicu Uprave Podravke d.d. i
4. Hrvoje Kolarić – za člana Uprave Podravke d.d.

Novi predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar kaže kako je izbor za njega velika čast i odgovornost, ali i velika obveza i za menadžment i sve zaposlenike – da se Podravka učini još boljom i uspješnijom. “Uvjeren sam da u idućem razdoblju i strategijom, koja bi trebala biti definirana i usvojena za oko dva mjeseca, to Podravka definitivno može i hoće”, rekao je Pucar, podsjećajući kako je radio u Podravci, poznaje tvrtku i njezine potencijale te mu neće trebati vrijeme za prilagodbu.

Pucar je, naime, u Podravci radio 12 godina, a bio je član Uprave te tvrtke u vrijeme afere Spice. Od 2012. godine bio član Uprave Zvečeva, a od studenog 2013. do rujna 2016. i predsjednika Uprave te tvrtke. Novi je čelni čovjek koprivničke tvrtke uvjeren kako Podravka može još više iskoračiti na globalno tržište te da “najveći biser koji Hrvatska ima, a to je brend Vegeta, može i hoće postati globalni brend na svim svjetskim tržištima”.

Mandat imenovanog predsjednika i članova Uprave Podravked.d. počinje teći s danom 24. veljače 2017. godine i traje do 31. listopada 2018. godine, osim imenovanoj članici Uprave Ivi Brajević – kojoj mandat traje do 30. travnja 2017. godine.

S danom 1. svibnja 2017. godine za člana Uprave Podravke d.d. imenuje se Davor Doko – sadašnji član Uprave Allianz ZB društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondom.

Prethodni članakNestlé smanjuje šećer u proizvodima
Sljedeći članakStrojno pranje sustiže ručno pranje posuđa