mobilno-placanje-mastercard-midi1Kompanija MasterCard ojačala je svoju vodeću poziciju na području mobilnog plaćanja najavom dva nova partnerstva u Poljskoj s kompanijama T-Mobile i Orange.

Ova najnovija partnerstva priključuju se sve istaknutijem globalnom trendu da davatelji bežičnih telekomunikacija uvode opcije za beskontaktno mobilno plaćanje svojim klijentima i nastavljaju pozicionirati kompaniju MasterCard kao poželjnog poslovnog partnera u industriji mobilnih telekomunikacija, navodi se u priopćenju kompanije.

Kompanija MasterCard sklopila je niz značajnih partnerstva na području mobilnih telekomunikacija širom svijeta i to označava važan korak samim time što nastavlja širiti prisutnost kompanije na području mobilnog plaćanja i pruža klijentima sjajna iskustva prilikom mobilnog plaćanja.

“Godina 2012. je značajna za kompaniju MasterCard jer smo se fokusirali na to da postanemo partner davateljima telekomunikacijskih usluga širom sveta”, izjavio je Jorn Lambert, Head of Emerging Payments u kompaniji MasterCard Europe.

“Kombinacija vodećih inovacija i tehnologija kompanije MasterCard udružena s tehnološkim napretkom mobilnih uređaja i mreža davatelja usluga daje dozu entuzijazma za jaka i značajna partnerstva. Zajedno, mi pružamo još veću vrijednost klijentima širom svijeta”, kazao je Lambert. (banka.hr)