Od siječnja 2012. broj PayPass kartica je porastao za 50%

Kompanija MasterCard Europe danas je objavila prekretnicu u 2012. godini za svoju uslugu MasterCard PayPass koju potrošači sve više koriste. Tap&Go opcija plaćanja koristi se u 26 zemalja širom Europe, od čega je osam novih zemalja u 2012.

PayPass je inovativna beskontaktna tehnologija za plaćanje koja omogućava potrošačima i trgovcima brzu i praktičnu zamjenu za gotovinu prilikom svakodnevne kupnje.  PayPass se može dodati bilo kojoj MasterCard ili Maestro debitnoj, kreditnoj ili prepaid kartici, piše u priopćenju iz te kompanije.

Od siječnja 2012. broj PayPass kartica je porastao za 50%, a zemlje u kojima se PayPass najviše koristi, poput Poljske, imaju više od 50% osposobljenih kartica za PayPass plaćanje.

Pored Poljske, zastupljenost PayPass kartica porasla je i u Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Turskoj i Velikoj Britaniji i svaka od ovih zemalja ima blizu ili više od milijun izdanih PayPass kartica.

Maloprodajni prihvat se gotovo udvostručio u istom periodu i dosegao je 255.000 lokacija. Nove kompanije koje sada prihvaćaju PayPass u maloprodaji uključuju Marks&Spencer, IKEA, Transport for London i BP. (Banka.hr)