Metro Cash & Carry Hrvatska prvi je trgovački lanac u Hrvatskoj koji je na police uvrstio The Beyond Burger – inačicu street-food specijaliteta izrađenog od biljnih proteina koji je već osvojio američko tržište. Burger od biljnih proteina razvila je tvrtka Beyond Meat specijalizirana za proizvodnju namirnica na biljnoj bazi, a profesionalni kupci koji svojim gostima žele ponuditi održiviji meni odsada ga mogu potražiti u svim Metro veleprodajnim centrima u Hrvatskoj. Posjetiteljima Metroovog Masterclassa “Beyond Burger: The future of protein” koji je održan u sklopu R’n’B Weekend festivala u Zagrebu, chef Tomislav Nikšić i food blogerica Anita Kozina pokazali su kako najbolje pripremiti burger od proteina budućnosti te kako će trend zamjene mesa alternativnim proteinima utjecati na ugostitelje i preferencije suvremenog gosta.

Metro je uvrstio The Beyond Burger u svoju ponudu kako bi dodatno proširio ponudu ekološki-osviještenih i održivih namirnica te na taj način zadovoljio raznolike potrebe ugostitelja. The Beyond Burger prvi je veganski burger na svijetu koji izgleda, priprema se i zadovoljava apetit poput mesnog burgera, a ne sadrži soju, gluten, niti genetski modificirane sastojke.

“Metro Hrvatska sa zadovoljstvom predstavlja The Beyond Burger ugostiteljima i chefovima. Ovo je još jedan korak ka proširenju naše ponude inovativnim i održivim proizvodima koji će obogatiti menije naših profesionalnih kupaca. Metro posjeduje snažnu viziju i čvrsto uvjerenje u dobrobiti održive i raznolike ponude, pa je stoga naša misija ispuniti visoka očekivanja naših kupaca i partnera”, izjavio je Vlatko Zovko, direktor nabave i ponude za svježu prehranu tvrtke Metro Cash & Carry Hrvatska.

Metro AG proglašen je vodećom svjetskom kompanijom prema Dow Jones indeksu održivosti četiri godine za redom, u kategoriji Prodaje prehrambenih namirnica (Food & Staples Retailing). Proširenjem ponude The Beyond Burgerom Metro nastavlja ulaganja u održiviji asortiman i cjelokupno poslovanje.

U sklopu inicijative Metro Plastics, Metro će implementirati mjere kojima će umanjiti količinu konvencionalne jednokratne plastike koju kompanija svakodnevno koristi u 36 zemalja u kojima posluje. Metro će i svojim kupcima omogućiti da u vlastitom poslovanju jednokratnu plastiku zamijene održivijim rješenjima, razvojem ambalaže koja se može reciklirati, koristiti za kompost ili višekratno.