Svi mali i srednji poduzetnici koji žele ispričati svoju priču o pomaganju zajednici mogu se do 15. lipnja prijaviti na natječaj Metro Zvijezda zajednice u sklopu kojeg Metro nagrađuje društveno odgovornog poduzetnika.

MetroMali i srednji poduzetnici mogu se prijaviti na Facebook i internetskoj stranici Metro-a te pisanim putem na adresu Jankomir 31, 10 090 Zagreb (Metro Cash & Carry, ZA: Metro Zvijezda zajednice).

Vlasnici i vlasnice tvrtki, obrta, pekarnica, trgovina, restorana ili kafića koji pomažu zajednici na natječaj se mogu prijaviti  samostalno, a mogu ih prijaviti prijatelji, poznanici, partneri i zaposlenici.

Priče poduzetnika koji pomažu zajednici u kojoj žive i rade možete pročitati na Facebooku ili na internetskoj stranici Metro-a te od 1. do 19. lipnja glasati za zvijezdu svoje zajednice.

Deset finalista bit će odabrano temeljem glasova građana prikupljenih na internetskoj stranici Metro-a. Zvijezdu zajednice i dobitnika nagrade od 50.000 kuna odabrat će stručni žiri u kojem će biti i prošlogodišnji pobjednik, Miroslav Vrankić, osnivač i predsjednik Uprave tvrtke E-glas.

Cilj projekta Zvijezda zajednice jest ukazati na pozitivne promjene koje poduzetnici svojim djelovanjem stvaraju u društvu, kako bi oni zasluženo bili prepoznati kao pokretači razvoja lokalne zajednice i cjelokupnog gospodarstva te time potaknuti poduzetnike na daljnje društveno odgovorno djelovanje.