VijestiSvijetMetro planira restrukturiranje lanca Real

Metro planira restrukturiranje lanca Real

Njemački maloprodajni div Metro planira restrukturirati svoju hipermarket jedinicu Real, objavio je Lebensmittel Zeitung. Odvojeno poslovanje između domaćeg njemačkog i međunarodnog poslovanja trebalo bi biti ukinuto, dok bi poslovanje Reala u središnjoj i istočnoj Europi (CEE) uskoro moglo ići na prodaju.

real-hipermarket-logo-midiVrlo je vjerojatno da će cijeli poslovni sustav Reala voditi Didier Fleury koji je bio zadužen za regiju srednje i istočne Europe od 2008.

Kao rezultat toga, ugovor direktora Real Germany, Rolanda Neuwalda, navodno neće biti obnovljen. Međutim, Metro Grupa je zanijekala ta izvješća naglašavajući kako “spajanje dviju jedinica, Real Germany i Real International, nije u planu”.

“Jednako tako, nije donesena nikakva odluka o prodaji Reala International niti je bilo ikakvih konkretnih pregovora o tom pitanju do sada”, ističe glasnogovornik Metro Grupe.

Metro Grupa je uvijek isticala kako je zainteresirana za prodaju Realovog poslovanja u cjelini. Bez poslovne divizije u srednjoj i istočnoj Europi, rezultati Reala bili bi lošiji s obzirom da se ovaj trgovac na njemačkom tržištu već godinama nalazi u teškoćama.

Međutim, u slučaju prodaje svojih operacija srednje i istočne Europe, najvjerojatniji potencijalni kupac sadašnjih 110 Realovih prodajnih mjesta u Rusiji, Poljskoj, Rumunjskoj, Turskoj i Ukrajini mogao bi biti Auchan koji već posluje sa svojim prodavaonicama u tim zemljama.

Najnovije objave

dm Zadar jump održat će se u subotu 27. srpnja

Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici Petnaesti skok sa zadarske rive, dm Zadar jump, održat će se u subotu 27....

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...