Nagrađivani slavonski proizvođač vina tradicionalno je proslavio Martinje uz odličnu Mladu Frankovku. Frankovka je sorta po kojoj je Feravino poznato i izvan granica Hrvatske.

Atraktivna, prekrasna, ali i nepredvidljiva, poput žene – tako je na proslavi Martinja u zagrebačkoj konobi Miseria Nobile, opisana frankovka, sorta koju Feravino njeguje s mnogo pažnje, ljubavi i strasti. Na Dan sv. Martina, omiljenog sveca među vinarima, ova slavonska vinarija tradicionalno predstavlja Mladu Frankovku.

Okupljeno društvo nije krilo zadovoljstvo novim adutom Feravina. Komplimenti su padali svakim gutljajem. Mlada Frankovka 2017. impresionira jakom i živom bojom višnje s ljubičastim tonom, koji je odraz mladosti. U izraženoj sočnosti i karakteru osjeća se voćnost, mekoća i svježina.

“U tehnologiji Mlade Frankovke primjenjuje se kontrolirana fermentacija uz kratku maceraciju i kontrolirana mikrooksigenacija, sve u cilju postizanja voćnosti i svježine – što je i glavna značajka mladih vina”, ističe Marijan Knežević, glavni enolog Feravina, čiji tim zaslužuje svaku pohvalu na postignutoj svježini i zaigranosti.