“Trgovački lanac Lonia u ovoj godini očekuje rast prihoda od 6 posto, na 660 milijuna kuna, i do kraja godine ne planira otvarati nove trgovine”, istaknuo je Drago Munjiza, glavni izvršni direktor tvrtke, dodavši kako u sljedećoj godini, zahvaljujući planiranoj akviziciji za koju su pregovori pri kraju očekuju rast od 20 posto u odnosu na 2019. Iako nije iznio podatak o kojem se lancu radi, napomenuo je kako će nakon pripajanja broj prodajnih mjesta Lonije porasti sa sadašnjih 250 na 330, a broj zaposlenih s 1.100 na 1.400.

Najavio je također kako su s platformom za brzu dostavu Glovo sklopili sporazum za sljedeću godinu. Kroz probno će razdoblje dostavljači Glova kupovine za sve narudžbe koje dobiju preko aplikacije obavljati u Loniji.

“Lonia se formatom trgovina prilagodila manjim mjestima u domicilnim županijama”, napomenuo je Munjiza dodavši kako asortiman pojedinog dućana uvelike ovisi o lokaciji. Lonia naime ima dućane u središtu Zagreba, ali i u ruralnim područjima u kojima su svojevrsna konkurencija poljoprivrednim apotekama, ali ujedno mora zadovoljiti i potražnju vikend gostiju koji u ta mjesta dolaze na kratki odmor.