Jeff Carr prelazi iz Ahold Delhaizea u Reckitt Benckiser

Carr je odlazak iz nizozemskog trgovačkog diva najavio u rujnu, a u Reckitt Benckiseru će naslijediti Adriana Hennaha koji odlazi u mirovinu

Proizvođač lijekova i kućnih potrepština Reckitt Benckiser objavio je kako od travnja sljedeće godine na mjesto glavnog financijskog direktora tvrtke dolazi Jeff Carr koji je do sada istu funkciju obnašao u Ahold Delhaizeu. Carr je odlazak iz nizozemskog trgovačkog diva najavio u rujnu, a u Reckitt Benckiseru će naslijediti Adriana Hennaha koji odlazi u mirovinu.

Ovime se Carr vraća divu potrošačkih dobara budući da je u Reckitt Benckiseru već obnašao dužnost direktora financija. Radio je također u Grand Metropolitanu, Associated British Foodsu, FirstGroupu i easyJetu.

Operativno vodstvo
Laxman Narasimhan, glavni izvršni direktor Reckitt Benckisera, izjavio je kako se Carr može pohvaliti nizom “transformacijskih strategija i operativnih vodstava, dosljednih uspjeha u radu, snažnih disciplina pri raspodjeli kapitala i formiranja jakih timova koji su svi vodili do stvaranja dugoročne vrijednosti za dioničare.”

Carr se svojoj dosadašnjoj kompaniji, Royal Aholdu, pridružio u studenom 2011. kao izvršni potpredsjednik i glavni financijski direktor, a 2016., spajanjem tvrtke s Delhaizeom, postaje i glavni financijski direktor ujedinjene tvrtke.

Ahold Delhaize je u utorak najavio kako će nova glavna financijska direktorica od 1. ožujka sljedeće godine biti Natalie Knight koja je sada na poziciji glavne financijske direktorice danske mliječne industrije Arla Foods.

Prethodni članakMunjiza: Lonia priprema akviziciju u 2020.
Sljedeći članakShopperTrends 2019.: Cijena se vratila na velika vrata