Proizvođač lijekova i kućnih potrepština Reckitt Benckiser objavio je kako od travnja sljedeće godine na mjesto glavnog financijskog direktora tvrtke dolazi Jeff Carr koji je do sada istu funkciju obnašao u Ahold Delhaizeu. Carr je odlazak iz nizozemskog trgovačkog diva najavio u rujnu, a u Reckitt Benckiseru će naslijediti Adriana Hennaha koji odlazi u mirovinu.

Ovime se Carr vraća divu potrošačkih dobara budući da je u Reckitt Benckiseru već obnašao dužnost direktora financija. Radio je također u Grand Metropolitanu, Associated British Foodsu, FirstGroupu i easyJetu.

Operativno vodstvo
Laxman Narasimhan, glavni izvršni direktor Reckitt Benckisera, izjavio je kako se Carr može pohvaliti nizom “transformacijskih strategija i operativnih vodstava, dosljednih uspjeha u radu, snažnih disciplina pri raspodjeli kapitala i formiranja jakih timova koji su svi vodili do stvaranja dugoročne vrijednosti za dioničare.”

Carr se svojoj dosadašnjoj kompaniji, Royal Aholdu, pridružio u studenom 2011. kao izvršni potpredsjednik i glavni financijski direktor, a 2016., spajanjem tvrtke s Delhaizeom, postaje i glavni financijski direktor ujedinjene tvrtke.

Ahold Delhaize je u utorak najavio kako će nova glavna financijska direktorica od 1. ožujka sljedeće godine biti Natalie Knight koja je sada na poziciji glavne financijske direktorice danske mliječne industrije Arla Foods.