Poznato je kako se hrvatska vinska scena posljednjih godina sve više razvija, a posebice veseli što su se domaća vina sve više afirmirala kroz autohtone sorte. Većinu ponude INTERSPAR vinoteka čine upravo najkvalitetnija domaća vina iz Istre i Primorja, kontinentalne Hrvatske te Dalmacije, čime SPAR Hrvatska potiče lokalnu proizvodnju. Istra tako briljira s malvazijom i teranom, Slavonija i Podunavlje graševinom i frankovkom, a Dalmacija se ponosi svojim plavcem i pošipom.

“SPAR Hrvatska direktno surađuje s malim lokalnim proizvođačima kojima na taj način daje priliku da se predstave svojim kupcima diljem Hrvatske. U našem asortimanu tako se nalaze vina koja se u ponudi trgovačkih lanaca mogu pronaći samo na policama INTERSPAR-a poput Terra Madre Plavac Premium Eko, Cebalo Grk, Saints Hills Plavac, Antunović Graševina i Graševina Premium, Degrassi Refošk“, izjavio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

Čak 35 hrvatskih vina iz ekološke proizvodnje, kao što su Enjingi, Kalazić, Bolfan, Masvin te Zlatan otok, potvrđuju da je ponuda vina u INTERSPAR hipermarketima zaista raznovrsna. U INTERSPAR vinoteci svaki vinoljubac zasigurno će pronaći nešto za sebe i tako obogatiti svoju kućnu vinoteku. Kupci tako u ponudi mogu kupiti izvrsna vina koja koštaju do 40 kuna, dok u rasponu od 70 do 100 kuna mogu birati između niza vrhunskih domaćih vina.

Hrvatska vina već se godinama vraćaju kući okićena medaljama sa svjetskih natjecanja, potvrđujući da im je mjesto među najboljima. Domaći vinari dobitnici su desetak zlatnih medalja na Decanterovim Svjetskim vinskim nagradama, mnoštvo srebrnih i brončanih Decanterovih medalja, zatim zlatnih medalja na londonskom natjecanju International Wine Challenge, a postižu i izvrsne ocjene na specijaliziranim vinskim natjecanjima. Ova vrijedna priznanja uvela su naše autohtone sorte u elitno društvo svjetski poznatih vina.

SPAR adekvatno prezentira nagrade hrvatskih vinara te su one posebno označene u vinskim katalozima. Trenutno je u INTERSPAR vinotekama u tijeku posebna akcijska ponuda vina koja traje do polovice listopada ili do isteka zaliha. Kupci po akcijskim cijenama mogu pronaći više od 150 vinskih etiketa od kojih je više od 60 nagrađivanih, a na pojedinim popusti idu čak do 43 posto. Tu je i popust od dodatnih 10 posto za kupnju šest butelja vina po izboru koji vrijedi i na akcijske cijene vina.

U posebnoj ponudi dalmatinskih vina kupci će tako, među ostalim, pronaći vlasnika srebrne Decanterove medalje – Terra Madre Plavac Premium Eko, nositelja brončane Decanterove medalje – Skaramuča Dingač Barrique te vlasnika zlatne medalje s ovogodišnjeg ocjenjivanja International Wine Challenge – Cebalov Grk.

Za ljubitelje istarskih vina u ponudi se nalaze nositelj zlatne medalje s Decanter World Wine Awardsa – Rossi Malvazija Istarska, nagrađivana vina Laguna Castello Festigia, Merlot Festigia i Terra Rosa te vina vinarije Tomaz među kojima se nalazi i nagrađivani Teran Barbarossa. Iz ponude vina kontinentalne Hrvatske ističu se višestruko nagrađivana vina Krauthaker i Antunović, Kutjevo Graševina, Belje Graševina Goldberg, Miraz Cuvée i Frankovka te Traminac Iločkih Podruma.

Zavirite u INTERSPAR vinoteku i otkrijte fantastičnu ponudu domaćih vina!