meggle-najbolji-proizvodac-mlijeka-largeTvrtka Meggle Hrvatska na seoskom imanju u Tordincima uručila je danas prigodne nagrade za 2011. godinu najboljim proizvođačima mlijeka koji posluju u njihovom kooperantskom sustavu.

Ove je godine nagrađeno deset najboljih kooperanata Megglea. Posebno priznanje kao zlatni dobavljač s oznakom “Najbolji od najboljih” dobio je proizvođač Krnjak d.o.o., dok su zlatnu medalju ponijeli Banovci d.d. i Mali Salaš d.o.o.

Srebrno priznanje osvojili su Landia d.o.o. te obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) Evica Gašić i Zorka Čerba, dok su brončanim proglašeni OPG-i Milenko Erić, Kruno Perković, Blaženka Starčević i Milenko Bajić.

Uz prigodna priznanja, Meggle je svojim proizvođačima uručio i novčane nagrade ukupne vrijednosti 74.000 kn, ističe se u priopćenju te tvrtke.

Prošle je godine Meggle otkupio 37,4 milijuna kg mlijeka, dok je preradio ukupno 47,3 milijuna kg mlijeka, što je 7 posto više prerađene sirovine u usporedbi s 2009. godinom.

Usto, tvrtka je realizirala mjere poticanja proizvodnje mlijeka u regiji u iznosu od 3,3 milijuna kuna beskamatnih kredita te više od 1,3 milijuna kuna za nabavku stočne hrane i repromaterijala.

Za ovu godinu planira se i utemeljenje revolving fonda kao zajedničke inicijative Megglea i Županije Osječko-baranjske.

“U ovoj teškoj godini, koju je obilježio pad proizvodnje mlijeka u regiji i Hrvatskoj, uspjeli smo zajednički unaprijediti proizvodnju te udio ulaza mlijeka I. klase podignuti na skoro 95 posto u veljači ove godine”, istaknuo je u svom obraćanju proizvođačima Marjan Vučak, predsjednik Uprave Meggle Hrvatska.

Pritom je naglasio kako je plan tvrtke povećanje ulaza mlijeka za više od 30 posto u odnosu na otkup u 2010. te da svaki proizvođač, koji proizvodi kvalitetnu sirovinu, može računati na otkup svih proizvedenih količina. “Dapače, cilj nam je povećanje sirovinske baze, ne samo obnavljanje, što i želimo maksimalno poduprijeti.”