Najveći britanski trgovački lanac Tesco u rujnu je prošle godine lansirao svoju marku tableta pod nazivom Hudl. Do kraja godine prodao ih je 400 tisuća, s vrhuncem prodaje ostvarenim u vrijeme božićnih blagdana.

Do današnjih dana prodali su već preko pola milijuna primjeraka Hudla. Ponukani iznimno dobrom prodajom odlučili su se nastaviti u istom smjeru, pa za ovu godinu najavljuju lansiranje svoje marke pametnih mobilnih telefona.

Kako je potvrdio glasnogovornik kompanije, mobitel će na tržište stići do kraja godine. Od detaljnih specifikacija objavljeno je tek da će uređaj zasnovan na Android sustavu i da će dolaziti s nekoliko predinstaliranih Tescovih aplikacija.

Kako je namjera kompanije uključivanje u borbu s flagship uređajima poput Samsung Galaxyja S5, Xperije Z2, ili HTC-a One M8, moguće je da će hardverski biti vrlo dobro opremljen. Očekivana cijena bit će, pak, vrlo niska, pa bi novi Tescov mobitel mogao biti i do 200 britanskih funti (oko 2000 kuna) jeftiniji od navedenih konkurenata. (Bug.hr)