VijestiSvijetNapuljska pizza kandidat za UNESCO-vu baštinu

Napuljska pizza kandidat za UNESCO-vu baštinu

pizza napoli1Napuljsku pizzu Italija je odabrala kao kandidata za UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, izvijestili su talijanski mediji.

Talijansko nacionalno povjerenstvo za UNESCO odlučilo je u četvrtak izdvojiti “L’Arte dei Pizzaioli Napoletani”, priznajući kulinarsku umjetnost tog tradicionalnog jela.

Izdvojilo je i “La Falconeriju”, drevno umijeće dresiranja sokola, kao još jednog talijanskog kandidata, ovog puta za transnacionalnu baštinu čovječanstva UNESCO-a.

U oba slučaja radi se tek o prvoj etapi prije dugog procesa. Od 1. travnja 2015. do 15. studenoga 2016. nezavisni stručnjaci organizacije sa sjedištem u Parizu bit će pozvani da ocijene te dvije kandidature. (SEEbiz.eu / Hina)

Najnovije objave

dm Zadar jump održat će se u subotu 27. srpnja

Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici Petnaesti skok sa zadarske rive, dm Zadar jump, održat će se u subotu 27....

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...