Podravka nastavlja s ulaganjem u obrazovanje svojih zaposlenika pa je upravo u tijeku natječaj kojim se pruža mogućnost dodatnog obrazovanja za zaposlenike. Riječ je o internom natječaju za upis na preddiplomske, diplomske i poslijediplomske studije u akademskoj godini 2013/2014., priopćeno je iz koprivničke prehrambene tvrtke.

Kako navode, cilj i svrha upućivanja zaposlenika na formalno usavršavanje su građenje transparentnog sustava upućivanja zaposlenika na studij, podržavanje profesionalnog formalnog usavršavanja zaposlenika visokog potencijala te građenje sustava u kojem se naglašava očekivanje benefita kako za zaposlenika, tako i za kompaniju.

Natječaj se odnosi na motivirane zaposlenike koji imaju najmanje četiri godine radnog staža u Podravki.

“Prošle smo godine po prvi put odlučili upućivanje zaposlenika na formalna obrazovanja provesti kroz objavu internog natječaja. Kandidati se odabiru prema istim kriterijima što nam osigurava dosljednost, a u odabir su osim Upravljanja ljudskim potencijalima uključeni i nadređeni te međusektorska stručna komisija koju čine stručnjaci i izvršni direktori iz različitih područja poslovanja. Na natječaj se mogu prijaviti svi zaposlenici zainteresirani za studij što osigurava dostupnost obrazovanja svima, a selekcijskim procesom odabiremo najmotiviranije pojedince pri čemu vodimo računa o potrebama kompanije za određenim profilom obrazovanja”, izjavila je direktorica Upravljanja ljudskim potencijalima Jasenka Maltarić-Dujnić.

Iz Podravke poručuju kako je upravo ulog u znanje, vještine i sposobnosti zaposlenika jedna od strateških odrednica tvrtke, što se do sada pokazalo kao isplativa investicija.

Uz prekvalifikacije, učenje stranih jezika, različite seminare, postdiplomske studije, u ovoj je godini kroz pilot projekt internog dijeljenja znanja, dan osobit naglasak prijenosu znanja unutar kompanije što je naišlo na iznimno velik interes zaposlenika, kaže se u priopćenju.