Nelt Grupa pridružila se najvećoj svjetskoj građanskoj inicijativi u okviru Ujedinjenih nacija, Globalni dogovor, koji za cilj, prije svega, ima izgradnju društveno odgovornog poslovanja i tržišta.

nelt-distribucija-logistika-midiOvim članstvom, kompanija Nelt se obavezala da svoje djelatnosti usuglase s deset univerzalnih principa iz oblasti ljudskih prava, rada, zaštite okoliša i anti-korupcije.

“Članstvo u Globalnom dogovoru za nas je potpuno logičan i prirodan korak. Nelt, više od 20 godina, svoje poslovanje zasniva na pružanju vrhunskih usluga u oblasti distribucije, logistike i marketinga, osvajanju novih tržišta, stabilnom razvoju kompanije i rastu profita, brizi o klijentima i zaposlenima, kao i aktivnom doprinosu i podršci razvoju zajednice. Neltova politika društvene odgovornosti zasnovana je na etičkom poslovanju i težnji da se omogući stvaranje boljeg okruženja za zaposlene, partnere i širu društvenu zajednicu, uz ostvarivanje dobrih poslovnih rezultata i visokog stupnja odgovornosti prema životnoj sredini”, izjavio je ovim povodom Marko Milanković, menadžer za korporativne komunikacije Nelt Grupe.

“Drago nam je da se kompanija Nelt priključila frontu društveno odgovornih kompanija i organizacija. Važno je da kompanije shvaćaju prednosti članstva u međunarodnim, dobrovoljnim inicijativama poput Globalnog dogovora UN. U posljednjih mjesec dana brojčano stanje mreže je poraslo za novih sedam kompanija-članica, na što smo veoma ponosni. Drago nam je da svi zajedno možemo da utičemo na širenje primera dobre prakse i podizanje svesti kompanija i zajednice o značaju poslovanja u skladu s 10 univerzalnih principa Globalnog dogovora, kao i na promociju novih 17 ciljeva održivog razvoja”, istaknula je Marijana Pavlović, predsjednica Upravnog odbora Globalnog dogovora u Srbiji. (retailserbia.com)