Nescafé, jedan od najpoznatijih brendova kave na svijetu, danas slavi 83. rođendan. Dnevno se na globalnoj razini popije više od 475 milijuna šalica Nescafé kave, a njezine recepture se pomno prilagođavaju lokalnim tržištima. Tako se u asortimanu dostupnom na hrvatskom tržištu mogu naći kave za sve ukuse od najfinijih zrna Arabice i Robuste – od pjenastih cappuccino napitaka, snažnih espresso okusa, do instant kava iz jedinstvenih geografskih područja.

Uzgojena s poštovanjem
“Nestlé je najveći proizvođač kave na svijetu i kupuje više zrna kave nego bilo tko drugi. To znači da može učiniti razliku na globalnoj razini, a ima i izvrsnu priliku širiti pozitivan utjecaj te postavljati trendove u industriji. Inovacije vođene ukusima i preferencijama kavoljubaca temelj su svega što radimo, uz posebnu pažnju na održivost”, istaknula je Gordana Dragičević, Nescafé Brand Manager, dodavši kako se u Nescafé asortimanu odnedavno nalaze dva nova proizvoda – Nescafé Black Roast, najintenzivnija kava u asortimanu i Nescafé Gold Espresso kremasti napitak.

Dodatno, Nescafé planom, Nestlé se ove godine obvezao povećati svoje napore u pogledu održivosti. Na tom je polju ostvaren značajan napredak u proteklom desetljeću. Zato se danas Nescafé može pohvaliti da je najodrživiji brend kave na svijetu. U fokusu je kontinuirano poboljšavanje učinkovitosti i poljoprivrednih praksi te omogućavanje poljoprivrednicima da budu plaćeni po vrhunskoj cijeni za kavu iz održivog uzgoja. Cilj je do 2025. imati kavu iz 100% odgovornog uzgoja i to u ambalaži koja se može reciklirati ili ponovo upotrijebiti. Također, dugoročni cilj je ostvarenje nulte stope emisije stakleničkih plinova do 2050. godine.

Hrvati i kava – navike i dobrobiti
Prema nekim procjenama, kavu konzumira više od 93% Hrvata starijih od 16 godina. Uz nju se budimo i važan je dio naše svakodnevice, osobito radnog okruženja i druženja s prijateljima, ali i posebnih trenutaka. Što se tiče navika, zanimljivo je spomenuti kako su se u posljednjih godinu dana značajno povećala konzumacija kave kod kuće.

“Ispija li se kod kuće ili u kafiću, prava blagodat kave leži u tome što, osim kofeina, sadrži brojne biološki aktivne spojeve, koji imaju snažnu antioksidativnu aktivnost. Konzumacija kave pospješuje kognitivne vještine, budnost, fokus, pažnju, vrijeme reagiranja, pamćenje, raspoloženje i percepciju napora. Povoljno djeluje i na održavanje adekvatne tjelesne mase te, između ostalog, prevenira kardiovaskularne bolesti, dijabetes i žučne kamence”, istaknula je Koraljka Novina Brkić, nutricionistkinja kompanije Nestlé.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!