nestle-good-food-good-science-midiNestlé znanstveni institut je danas objavio odluku o kupnji laboratorija Prometheus, specijaliziranog za dijagnostiku i farmaceutske proizvode iz područja gastroenterologije i onkologije, priopćeno je iz švicarske kompanije u utorak.

“Ova kupnja je strateški korak prema gastrointestinalnoj dijagnostici. Prometheus ima vodeću dijagnostiku i iskusne zaposlenike, što čini snažnu platformu za poslovanje Nestlé znanstvenog instituta na području brige o zdravlju. Ova akvizicija će nam omogućiti nova personalizirana zdravstvena rješenja bazirana na dijagnostici, farmaciji i nutricionizmu”, naglasio je Luis Cantarell, predsjednik Nestlé znanstvenog instituta.

Kompanija Prometheus ima vrhunski odjel istraživanja i razvoja u području gastrointestinalne dijagnostike što će stvoriti nove prilike za razvoj personaliziranih nutricionističkih strategija koje će pomoći obuzdavanju i prevenciji kroničnih zdravstvenih bolesti, ističu iz Nestlea.

Novi odjel za istraživanje i razvoj će se baviti i drugim područjima od strateškog interesa za Nestle zdravstveni institut, poput metaboličkih poremećaja i zdravlja mozga.

Kao rezultat akvizicije oko 500 zaposlenika kompanije Prometheus pridružit će se Nestlé zdravstvenom institutu. Očekuje se da će  Prometheusova godišnja prodaja za 2012. godinu doseći oko 250 milijuna američkih dolara.

Prometheus će biti snažna potpora ambicijama Nestlé znanstvenog instituta da prvi osigurava nutritivna riješena bazirana na istraživanjima te tako unaprijedi personaliziranu zdravstvenu brigu.