Nestlé -Tekuci NANTvrtka Nestlé proširila je NAN asortiman hrane za dojenčad gotovim NAN proizvodima u tekućem obliku. Tekući NAN proizvodi služe kao nadopuna dojenju odnosno kao dio raznolike prehrane dojenčadi nakon šestog mjeseca starosti.

Nakon prvih mjeseci hranjenja bebe isključivo majčinim mlijekom, koje je kao jedina hrana dostatno u prvih 6 mjeseci, slijedi razdoblje uvođenja novih namirnica.

Prema pedijatrijskim preporukama optimalno razdoblje za početak dohrane je nakon navršenih 4 do 6 mjeseci života, pri čemu mlijeko i dalje ostaje glavna namirnica u količini od 500ml dnevno.

Majkama se savjetuje nastavak dojenja, no u slučaju kada to nije moguće prehrambene potrebe bebe trebaju se zadovoljiti dojenačkim mliječnim pripravcima.

Tekući NAN na tržištu je dostupan u tri verzije – prijelazna mliječna hrana za dojenčad NAN PRO 2 u pakiranju od 500 ml namijenjen djeci od 6 mjeseci starosti nadalje, NAN PRO 3 u pakiranju od 500 ml namijenjen djeci od 10 mjeseci starosti nadalje te mlijeko za malu djecu NAN OPTIPRO 1+ u pakiranju od 1l namijenjen djeci starijoj od godine dana.