Najveća prehrambena kompanija na svijetu Nestlé objavila je kako u naredne tri godine u Europi planira pomoći u zapošljavanju više od 20.000 osoba mlađih od 30 godina.

Putem inicijative “Nestlé in Europe” (“Nestlé u Europi”) tvrtka će ponuditi više tisuća mjesta za odrađivanje praktične nastave i pripravništva do 2016. godine.

Detalji projekta bit će objavljeni u rujnu, a u planu je potaknuti i partnere i dobavljače da ponude posao, usavršavanje ili praktičnu nastavu mladim nezaposlenim osobama.

“Vlade europskih država ne mogu same riješiti problem visoke nezaposlenosti mladih u Europi, i tvrtke moraju u tome odigrati svoju ulogu”, izjavio je Laurent Freixe, izvršni potpredsjednik i direktor Zone za Europu tvrtke Nestlé.

“Nestlé pruža priliku mladim ljudima da uče i razvijaju se unutar vlastite organizacije. Mogućnosti koje pružamo mladim ljudima rezultat su našeg stalnog rasta i investicija u Europi”, dodao je.

Unatoč izazovnoj ekonomskoj situaciji, Nestlé i dalje ostvaruje rast i neprestano ulaže u Europu. Od najnovijih investicija posebno se ističu nova Nescafé Dolce Gusto tvornica u Njemačkoj, proširenje Nestlé Professional Davigel tvornice u Francuskoj te otvaranje novih proizvodnih linija u Nescafé Dolce Gusto tvornici u Španjolskoj, zahvaljujući čemu je udvostručena proizvodnja kapsula.

U sklopu nove inicijative, Nestlé će mladim talentiranim ljudima strukovnih smjerova, kao i diplomantima koji traže svoj prvi posao nakon fakulteta, ponuditi pozicije na svim razinama, u svim svojim poslovnim područjima – od asistentskih pozicija u tvornicama do onih u prodaji, marketingu i slično.

“Iznimno nam je drago što će i Nestlé Adriatic podržati ovu važnu globalnu inicijativu. Do kraja godine planiramo unaprijediti suradnju s fakultetima i studentskim udrugama u Hrvatskoj. Uz već postojeće inicijative, poput Case Study Competitiona, uvodimo pripravničke programe, mentorstva i predavanja Nestlé stručnjaka na fakultetima, kako bi pomogli mladim talentima u njihovom daljnjem razvoju. Na ovaj način želimo pripremiti studente za rad u realnom poslovnom okruženju i ujedno potaknuti ostale tvrtke da krenu sa sličnim aktivnostima”, izjavio je David Gaal, voditelj odjela ljudskih potencijala Nestlé Adriatica.