Kompanija Nestlé podržala je napore nizozemskog predsjedništva Vijeća Europske unije usmjerene na razvoj prehrambene politike EU-a, koja bi trebala motivirati industriju da ulaže u zdravije proizvode.

prehrana-hrana-buducnost-midi“Danas imamo 28 različitih nacionalnih rješenja za isti problem. Zamjenom postojećih zakona jednim jakim, dugoročnim političkim okvirom EU-a stvorit će se pozitivno okruženje i potaknuti konkurencija da unese inovacije u prehranu”, rekao je Luis Cantarell, izvršni potpredsjednik tvrtke Nestlé za Europu, Bliski istok i Sjevernu Afriku.

U povodu obilježavanja 150. godišnjice tvrtke Nestlé u Bruxellesu je održana konferencija na kojoj se okupilo više od 300 osoba iz političkog i civilnog društva EU-a. Teme razgovora bile su hrana, održivost i budućnost prehrane, kao i obveze koje je tvrtka Nestlé preuzela prema društvu. Tom je prigodom Cantarell  naglasio da industrija treba djelovati odmah, a ne čekati regulatorne promijene te je dodao: “Kada je 30% stanovništva EU-a pretilo, imamo problem i moramo učiniti više.”

U posljednje dvije godine Nestlé je uklonio 8.600 tona šećera, 260 tona natrija i 440 tona zasićenih masti iz svog portfelja hrane i pića.

Govornici su na konferenciji izazvali prehrambenu industriju da bude inovativnija te da stvara prehrambene proizvode koji su skladu sa zahtjevima 21. stoljeća, uvažavajući nove prehrambene navike i demografske promjene. Uz unapređenje postojećeg asortimana hrane i pića, Nestlé odgovara na taj izazov razvojem personaliziranih prehrambenih proizvoda kroz Nestlé Health Science, koji je osnovan 2011. godine.

Tvrtka trenutno istražuje kako genetski i drugi pojedinačni čimbenici određuju koja je prehrana najbolja za svakog pojedinca. “Sljedeća generacija prehrane bit će znanstveno utemeljena i personalizirana te može igrati ključnu ulogu u upravljanju i prevenciji bolesti“, zaključio je Cantarel.