Prema glasovima 1.200 ispitanika u najnovijem Best Buy Award istraživanju Nestlé žitarice i Nescafé proglašeni su najboljim brendovima po izboru hrvatskih potrošača. Ispitanici su na pitanje koji brendovi iz kategorija instant kave i žitarica za doručak nude najbolji omjer cijene i kvalitete, najviše puta odabrali navedene Nestlé brendove, priopćeno je iz Nestlé Adriatica.

U ovom istraživanju je korištena inovativna metoda CAWI – DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing – Deep Mind Awareness), kojom su dobiveni relevantni odgovori, a koji su odraz onog čega se ljudi prisjete nakon što dobro razmisle o tome koji proizvodi uistinu ispunjavaju njihove specifične potrebe, a ne onoga na što prvo pomisle.

“Iznimno smo ponosni što su potrošači i ove godine prepoznali Nestlé proizvode kao najbolje, i to u dvije kategorije, što pokazuje da vole naše proizvode i da su im vjerni. Nestlé uvijek nastoji zadovoljiti potrebe svojih potrošača, nudeći im ukusnu te ujedno nutritivno kvalitetnu hranu i pića te pokreće razne inicijative kojima potiče na uravnotežen i zdrav način života. Ovakva priznanja su nam potvrda da u tome i uspijevamo”, izjavila je Irena Kurtanjek iz odjela Komunikacija i marketinških servisa Nestlé Adriatic.

Istraživanjem je obuhvaćeno 166 gospodarskih kategorija: prehrambenih, neprehrambenih i uslužnih. Istraživanje Best Buy Award provedeno je u skladu s odredbama “Međunarodnog kodeksa za provedbu tržišnih i društvenih istraživanja’, koji su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Svjetska udruga istraživačkih stručnjaka (ESOMAR).

Cilj projekta i certifikata Best Buy Award je olakšati kupcima potragu za onim najboljim i cijenom najpovoljnijim proizvodima i uslugama na njihovom lokalnom tržištu.