VijestiZemljaNeto dobit Konzuma 7,7 milijuna kuna

Neto dobit Konzuma 7,7 milijuna kuna

konzum-ftd2Trgovački lanac Konzum, iz sastava koncerna Agrokor, u prvom je tromjesečju ove godine ostvario dobit u iznosu 7,7 milijuna kuna, što je gotovo 82 posto veća dobit nego u istom razdoblju lani, pokazuju podaci iz financijskog izvješća na ZSE

Trgovački lanac Konzum, iz sastava koncerna Agrokor, u prvom je tromjesečju ove godine ostvario dobit u iznosu 7,7 milijuna kuna, što je 3,5 milijuna kuna ili gotovo 82 posto veća dobit nego u istom razdoblju lani, pokazuju podaci iz tromjesečnog financijskog izvješća što ga je Konzum objavio na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi Konzuma u prvom tromjesečju iznosili 2,63 milijardi kuna, a ukupni rashodi 2,62 milijarde kuna.

I prihodi i rashodi ostali su gotovo na istoj razini kao u prvom kvartalu lani, pri čemu su ipak prihodi neznatno porasli, a rashodi neznatno pali.

Kako se navodi u objašnjenjima poslovnih rezultata, Konzum je u maloprodaji ostvario promet od 2,19 milijardi kuna, što je u odnosu na isto razdoblje lani rast za 5,65 posto, dok je u veleprodaji ostvaren promet od 663 milijuna kuna.

Paraleno s tim, kako se navodi, prihodi od prodaje u maloprodaji ostvareni su u iznosu 1,8 milijardi kuna, što je porast za 4,75 posto, te u veleprodaji 546 milijuna kuna.

Ukupni ostvareni prihodi od prodaje u iznosu 2,3 milijarde kuna ne bilježe rast zbog utjecaja nešto smanjene veleprodaje, navodi se u objašnjenjima izvješća i dodaje da maloprodaja trenutno čini 77 posto ukupne prodaje Konzuma.

Iz Konzuma ističu kako se poslovanje tog trgovačkog lanca u prvom tromjesečju ove godine odvijalo i dalje pod utjecajem negativnih gospodarskih kretanja u prošloj godini.

“Usprkos vrlo složenoj gospodarskoj situaciji, teškim uvjetima poslovanja i jakoj konkurenciji, Uprava očekuje u nastavku poslovne godine poboljšanje poslovnih rezultata zbog utjecaja turističke sezone te velikih radnih i kapitalnih ulaganja u društvo”, ističe se u međuizvještaju poslovodstva.

Najnovije objave

Grupa Podravka u prvih šest mjeseci 2024. značajno povećala prihode od prodaje i dobit

Prihodi su porasli za 34,1 milijun eura na 380,4 milijuna eura, a neto dobit iz poslovanja iz koje su isključene jednokratne stavke gotovo 50...

izlog

Zonin: Višestoljetna tradicija u vinarstvu

Utemeljeni prije više od 200 godina, vinogradi obitelji Zonin rasli su zajedno s talijanskim vinskim sektorom. Sedma generacija obitelji Zonin daje strastveni doprinos stvaranju...